Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

WINKELMANAGEMENT

Afbeelding Winkelmanagement

De opleiding graduaat in het winkelmanagement omvat 120 studiepunten, gespreid over 6 semesters van 20 studiepunten (3-jarig traject) of 4 semesters van 30 studiepunten (2-jarig traject), en richt zich tot studenten die bereid zijn om hun studie te combineren met een (deeltijdse) tewerkstelling in de retailsector. Tijdens de opleiding maak je kennis met de verschillende facetten van het dagelijks beheer van een winkel, zoals verkooptechnieken, voorraadbeheer, communicatie met klanten en personeel, boekhouding, personeelszaken.

In het driejarige traject kom je één dag per week naar school om de meer theoretische opleidingsonderdelen te volgen en werk je één dag per week in een winkel onder de vorm van werkplekleren. In het tweejarig traject kom je twee dagen per week naar school en werk je twee dagen per week in een winkel. Hierbij word je begeleid door een coach op de werkvloer en een lector-begeleider van de school.

Module-eenheden

Commercieel beheer en marketing, organisatie en ondernemen, Logistiek beheer, Financieel beheer, Communicatie, Leidinggeven en HR, Integratie basis en verdiepend (werkplekleren). Deze modules worden verder onderverdeeld in 31 opleidingsonderdelen.

 

 
Diploma

Na het succesvol beëindigen van je opleiding behaal je het officieel en Europees erkend ‘Diploma van gegradueerde winkelmanagement’.

 
Toekomstperspectieven

Deze opleiding bereidt je voor op een job als afdelingsverantwoordelijke in een grote winkelketen of winkelmanager in een klein tot middelgroot verkooppunt en dit in uiteenlopende sectoren gaande van voedingsnijverheid, kleding en textiel, elektro en multimedia, doehet- zelf ketens, enz.

 
 
Verder studeren aan HOGENT

HOGENT biedt een vervolgtraject aan in dagonderwijs en via afstandsleren. Het traject omvat vrijstellingen voor studenten met het diploma van gegradueerde winkelmanagement die binnen HOGENT het diploma van professionele bachelor in het retailmanagement wensen te behalen. Daarnaast kunnen studenten bijkomende vrijstellingen aanvragen op basis van Eerder Verworven Kwalificaties (EVK’s) en Eerder Verworven Competenties (EVC’s).