Facebook Pixel Navorming oplossingsgericht coachen - Hogeschool Gent
Foto Navorming oplossingsgericht coachen

Navorming oplossingsgericht coachen.

N

Navorming oplossingsgericht coachen.

Deze vorm van coaching leert je oog hebben voor sterktes in plaats van tekortkomingen en naar de toekomst kijken in plaats van te graven in verleden. Door jezelf een nieuwe denk- en zienswijze aan te meten, ontwikkel je nieuwe invalshoeken en verander je je begeleidingsstijl. Waar je vroeger dacht vast te zitten, dienen zich weer nieuwe kansen aan. Zo creëer je tal van mogelijkheden voor jezelf, je medewerkers, cliënten of leerlingen.

Tijdens deze opleiding maak je kennis met het oplossingsgericht coachen. Deze vorm van coachen verschilt met de meeste andere vormen van coachen. Een oplossingsgerichte coach richt zich op de veranderwens van zijn medewerkers, cliënten of het team. De krachten en de sterktes worden opnieuw zichtbaar gemaakt, in plaats van het uitvergroten van problemen en het graven naar de oorzaak hiervan.

Programma

  • Introductie in het oplossingsgericht werken
  • De flowchart
  • Vaardigheden en tools voor de oplossingsgerichte coach

Lesgever

Je lesgever is Chris Van Dam, praktijklector aan de opleiding orthopedagogie van HOGENT en staflid van het Oplossingsgericht Centrum vzw. Chris heeft een jarenlange ervaring als personal coach, teamcoach en is trainer in verschillende sectoren: geestelijke gezondheidszorg, jongerenwelzijn, ondersteuning van personen met een beperking, onderwijs, … Hij is auteur van meerdere succesvolle boeken rond oplossingsgericht coachen.

Doelgroep

Coaches, stagebegeleiders, zorgleerkrachten, leidinggevenden, hulpverleners, vormingswerkers en anderen die actief betrokken zijn bij het begeleiden en motiveren van cliënten of medewerkers.

Certificaat

Na deelname ontvang je een aanwezigheidsattest

Prijs

280 euro
Alle deelnemers ontvangen een boekenpakket t.w.v. 48 euro:

  • De oplossingsgerichte coach
  • Intervisie… een weg naar verandering

Praktisch

Gezien de grote interesse, organiseren we de lessenreeks dit academiejaar twee keer.

  • Reeks 1 (VOLZET): 3 lesdagen op donderdag 13 januari 2022, donderdag 20 januari 2022 en woensdag 9 februari 2022
     
  • Reeks 2 (VOLZET): 3 lesdagen op donderdag 5 mei 2022, donderdag 19 mei 2022 en donderdag 9 juni 2022

Er is telkens les van 9.30 tot 16.30 uur.

Locatie

Campus Mercator - Gebouw G
Henleykaai 84
9000 Gent

Vragen

oplossingsgerichtcoachen@hogent.be

Inschrijven

Inschrijven is dit academiejaar niet meer mogelijk. Blijf je graag op de hoogte? Geef je gegevens door via dit formulier. Zodra de data voor academiejaar 2022-2023 bekend zijn, brengen we je hiervan op de hoogte.