Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

Reserveer nu al je plaats voor volgend academiejaar! De opleiding is volzet, maar je kan wel al intekenen op een lijst voor volgend academiejaar. Dan ben je zeker van je plaats. Opstart dinsdag 24 september 2019. 25 sessies. Telkens op dinsdag (middag of avond). Mail je cv met update info + een korte motivatie waarom je de opleiding absoluut wil volgen naar liselotte.schamp@hogent.be. Geef eventueel al aan of je voor de middag-of de avondsessies gaat. We checken je kandidatuur en nemen dan snel contact op voor een kort intakegesprek. Dit dient vooral om af te toetsen of je verwachtingen effectief matchen met wat wij als opleiding concreet te bieden hebben.

Vraag nu een gratis middagsessie

Bart De Waele
Ere-ambassadeur HoGent
CEO WIJS
Heaven Can Wait
Agency Ecosystem for Digital Transformation

Fish where the fish are. De realiteit is dat op dit moment consumenten een groot deel van hun tijd digitaal doorbrengen. Als marketeer kan je dan maar beter weten hoe een digitale strategie in elkaar zit, welke tactieken je online kan gebruiken en hoe je het succes daarvan meet. 


Camille Meert
Zaakvoerder Bloovi Me

De vraag naar digitale marketing profielen vanuit de bedrijfswereld stijgt zeer snel. Sneller dan het aanbod op de arbeidsmarkt. Bovendien bieden de klassieke marketing opleidingen te weinig diepgang en praktische toepassingen in het vakdomein digitale marketing. Het is opvallend hoe kandidaten die een postgraduaat digitale marketing op zak hebben beduidend een onderscheid maken in selectieprocedures. Gent is het Mekka van de digitale sector en het is dan ook positief dat de HoGent deze opleiding aanbiedt.Winnie Vincken
Gastprofessor digitale marketing HoGent
Internet ondernemer

In vergelijking met onze buurlanden loopt de internet/e-commerce sector in België achterop (bvb. de marketing spendings van buurlanden in België ligt hoger dan van de eigen Belgische bedrijven). De komende jaren verwacht ik hier een serieuze inhaalbeweging, waardoor er heel wat nieuwe arbeidsplaatsen in de Digitale sector zullen worden gecreëerd. Een degelijke opleiding in Digitale Marketing legt alvast een stevige basis om deze uitdagingen aan te gaan.Hans Smellinckx
(R)Evolution -

Digitale marketing is niet meer weg te denken uit een marketingplan. De marketeer die morgen ook nog wil meespelen in deze snel veranderende markt zal zich constant moeten bijscholen en de eerste stap is een postgraduaat digitale marketing. Je rugzak met kennis zal vervolledigd worden met metrics, mobile marketing, social media, websites, search marketing etc.Pieter De Moor
Junior Campaign Manager Shine Blue
Oud-student marketing HoGent​

 

Digitale marketing is relevantie ten top. Relevant zijn als merk wordt alleen maar belangrijker. In deze digitale opleiding zal je daarover alles ontdekken. Bert Van Wassenhove
Digital Media Strategist
Auteur 'Een digitaal marketingplan in 100 dagen'

 

Digitale marketing houdt veel meer in dan een switch van klassieke kanalen zoals TV of kranten advertenties naar digitale kanalen zoals sociale media of zoekmachine optimalisatie. De komst van digitale media heeft niet enkel de media mix overhoop gehaald, ze heeft vooral een emancipatie proces bij de consument in een stroomversnelling gebracht. Consumenten kijken vandaag fundamenteel anders naar merken en communicatie dan dat het geval was bij het vastleggen van de fundamenten van marketing. Daarom krijgt de marketeer van vandaag te maken met mensen die nieuwe reflexen en gewoonten ontwikkeld hebben. En tegelijk gebruiken ze andere kanalen om uitdrukking te geven aan dat veranderde gedrag.

Deze uitdagende nieuwe wereld heeft nood aan digitaal geschoolde marketeers die tegelijk de fundamentele wijzigingen in consumenten gedrag begrijpen, en de digitale interactie kanalen er naadloos kunnen op laten aansluiten.   

Benieuwd naar de inhoud van de opleidingsonderdelen? Check het volledige studieprogramma via de ECTS-website.

Bekijk hier de brochure (pdf) van het postgraduaat digitale marketing.

Heb je liever een papieren versie van de brochure? Geen probleem.
Die kan je eenvoudig bestellen door een mailtje te sturen naar fbo@hogent.be .

Heb je vragen? Ben je niet zeker of je in aanmerking komt? Heb je een andere vooropleiding zoals IT of grafisch of niet onmiddellijk bedrijfseconomisch maar je passie voor digitaal is wel uitgesproken? Geen probleem. We nodigen je uit voor een intakegesprek op de opendeurdag van de HoGent of op een ander infomoment specifiek georganiseerd voor de vervolgopleidingen.

Opgelet: het aantal kandidaten is beperkt tot 30 voor de middagsessie en 30 voor de avondsessie. Wij weten uit ervaring dat dit contingent snel volgeboekt is. Je kan ook pas voorinschrijven na een positief intakegesprek.

Contact

Coördinator: Else Deneys
Assistent-coördinator: Liselotte Schamp