Facebook Pixel Postgraduaat HR voor kmo's - Hogeschool Gent
Foto Postgraduaat HR voor kmo's

HR voor kmo's.

H

HR voor kmo's.

Wil jij het HR-beleid van jouw kmo organiseren en sturen vanuit een strategische visie? Dan is dit postgraduaat vast iets voor jou!

Je krijgt inzicht in de basics van human resources management en leert hoe je deze kan toepassen in je eigen bedrijf. Deze unieke avondopleiding geeft jou de tools in handen om een professioneel HR-beleid voor kmo's uit te werken.

Je leert hoe je strategische analyses maakt en hoe je werknemers op een duurzame manier kan aantrekken, behouden en evalueren. Je krijgt inzicht in je eigen leiderschap en leert alles over de nieuwe trends en digitalisering binnen de verschillende HR-domeinen.

Praktische tools gebaseerd op wetenschappelijke inzichten

Performante organisaties weten hoe belangrijk het is om de verschillende aspecten van HR-management in lijn te brengen met de strategie, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Wij zijn ervan overtuigd dat dit je organisatie alleen maar ten goede zal komen.

Dit postgraduaat vertrekt vanuit de wetenschap en behandelt de verschillende aspecten van HR, zoals strategie, rekrutering en selectie en duurzame performance. Je verwerft praktische inzichten om de HR-afdeling van je organisatie te professionaliseren en te formaliseren. En je leert hoe dit een positieve invloed kan hebben op je werknemers.

Doelgroep

 • Ondernemers, zaakvoerders of managing partners die een HR-rol opnemen in een kmo. De opleiding HR voor kmo's is in het bijzonder waardevol voor kleine ondernemingen (met 8-50 medewerkers).
   
 • Professionals die een HR-rol opnemen in een kmo en hun eigen HR-kennis willen verdiepen of verbreden.
   
 • Andere kandidaten die geen HR-rol binnen een kmo vervullen maar wel de opleiding willen volgen, kunnen deelnemen aan een intakegesprek om te kijken of zij ook in aanmerking komen.

data

Deze deeltijdse opleiding omvat 27 sessies (9 sessies per module). Je volgt één avondsessie per week van 18 tot 21.15 uur.

locatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent

prijs

2900 euro voor de volledige opleiding (3 modules in 1 academiejaar).

Als je de modules apart volgt, betaal je hiervoor 1250 euro per module.

evaluatie en attestering

Gedurende de opleiding los je individuele en groepscases op en geef je een presentatie die telt als eindbeoordeling van het postgraduaat.

Heb je al een bachelor- of masterdiploma op zak? Dan behaal je het getuigschrift postgraduaat.

Dit postgraduaat komt in aanmerking voor Vlaamse opleidingsincentives en is opgenomen in de opleidingsdatabank. Meer info...

Sfeerbeeld postgraduaat hrm voor kmo's

Stuur snel jouw cv en motivatiebrief door en start in september al met de eerste module.

Inschrijving aanvragen

Programma.

Dit postgraduaat omvat twintig studiepunten en loopt over drie semesters. Het programma bestaat uit drie modules van telkens negen avondsessies. De modules kunnen ook afzonderlijk worden gevolgd als navorming.

module studiepunten contacturen
Strategie en HR 8 27
Rekrutering, selectie en onboarding 6 27
Duurzame performance 6 27

Strategie en HR

In de module Strategie en HR leer je problemen of pijnpunten en sterke punten van een bedrijfsvoering te benoemen als startpunt voor een HR-strategie. Aan de hand daarvan leer je om prioriteiten te bepalen die helpen bij de verdere ontwikkeling van je bedrijf. We leggen de link tussen strategie en HR-keuzes en de verschillende stadia van organisatie­ontwikkeling en -verandering specifiek voor de kleinere kmo. We bekijken integrale HRM-systemen die de strategische doelstellingen van de organisatie helpen te bepalen.

Volg deze module van september tot december 2020.

Rekrutering, selectie en onboarding

In de module Rekrutering, selectie en onboarding leer je hoe je strategieën bepaalt om de juiste mensen voor jouw kmo aan te trekken en te rekruteren en je beste medewerkers te behouden. Je ontdekt het belang van een authentiek werkgeversimago. Je leert een selectieproces correct uitvoeren en nieuwe medewerkers onthalen. In het licht van de 'war for talent' zijn dit stuk voor stuk belangrijke inzichten die je helpen bij de zoektocht naar de juiste persoon op de juiste plaats.

Volg deze module van september tot december 2020 of van januari tot juni 2021.

Duurzame performance

De module Duurzame performance geeft je inzichten die helpen bij het stimuleren van werkbaar werk. Je leert de prestatiecyclus van een organisatie te analyseren en we belichten de courante en nieuwe vormen van prestatiemanagement en evalueren. Er is ook aandacht voor recente inzichten in het voorkomen van werkstress en burn-out. Je krijgt de nodige vaardigheden mee om het algemeen welzijn in jouw organisatie te verhogen.

Volg deze module van januari tot juni 2021.

Match ik met HR voor kmo's?

1

Je wil het HR-beleid in je organisatie meer formaliseren en structureren.

2

Je wil weten van waar het ziekteverzuim komt en wat je kan doen om dit te voorkomen of vermijden.

3

Je wil het managen van werknemers optimaliseren om je missie en visie te bereiken.

4

Mee zijn met de recente trends en digitalisering voor rekrutering is jouw ding.

5

Je wil je medewerkers op een correcte manier evalueren en beoordelen en zoekt een alternatief voor de traditionele evaluatie­gesprekken.

Intake en
inschrijven.

Schrijf je tijdig in. Het aantal deelnemers is voor elke module beperkt tot 30 personen.

Inschrijvingsvoorwaarden

Je bent houder van een bachelordiploma of een masterdiploma (of gelijkwaardig), of van een graduaatsdiploma in het domein van accounting administration, marketing- en communicatiesupport, winkelmanagement of syndicaal werk met minstens twee jaar relevante werkervaring binnen het HR-domein.

OF

Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring binnen het HR-domein. In dat geval kun je ook toestemming vragen tot inschrijving. Toon jouw relevante werkervaring aan met jouw cv en motivatiebrief.

Inschrijven

 • Stuur jouw motivatie en cv naar marjolein.feys@hogent.be.
   
 • We contacteren je om na te gaan of aan de voorwaarden is voldaan en of een eventueel intakegesprek aangewezen is.
   
 • Voldoe je aan het profiel en is er een match? Dan krijg je een OK en kan je inschrijven.
   
 • Een module is volzet als er 30 kandidaten definitief zijn ingeschreven. Dit zal gecommuniceerd worden op de site.
   
 • Eenmaal volzet worden de inschrijvingen afgesloten.

Kmo-portefeuille.

HOGENT is erkend als opleidingsverstrekker in het kader van de kmo-portefeuille (erkenningsnummer DV.O101616).

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!