Facebook Pixel onze experten - Hogeschool Gent
Foto onze experten

Human Resources Management: van wie krijg ik les?

H

Human Resources Management: van wie krijg ik les?

Module 1:
Duurzaam HRM.

Nicolas Desmet

Nicolas Desmet

Directeur van vzw Ten Anker en senior HR-consultant

Directeur van vzw Ten Anker en senior HR-consultant. Hij versterkt sociale ondernemingen op het vlak van HR door middel van training, advies en ondersteuning. Zijn ervaring in HR start in de reguliere economie en gaat via de sociale economie naar de socialprofitsector, zowel in de rol van HR-verantwoordelijke in een organisatie als in de rol van HR-consultant.

Auteur van het boek ‘Wat als werken toch niet leuk was?’ (Garant, 2017).

Mieke Van Gramberen

Mieke Van Gramberen

Maatschappelijk onderneemster en organisatiedeskundige.

Voormalig directeur van Flanders Synery vzw, het platform dat instond voor de creatie, promotie en bevordering van innovatie op het vlak van arbeidsorganisatie.

Auteur van het boek 'Goestingsarchitecten’ (Lannoo, Campus, 2018)

Pol Bracke

Pol Bracke

Stafmedewerker communicatie bij HOGENT

Was hoofdredacteur van 2002 tot 2010 van HRmagazine. Werkte bij HOGENT aan een onderzoeksproject rond sociaal ondernemerschap, waar zijn boek 'Impactgedreven ondernemen. Aan de slag met sociale businessmodellen’ een resultaat van is. Hij is ook coauteur van ‘Balanceren. Sociaal ondernemen in Vlaanderen’ (Lannoo, 2013). Daarna ...

leidde hij enkele jaren het Centrum voor Ondernemen van HOGENT. Pol is ook freelance redacteur en muzikant.

Tijdens zijn workshop ‘Wat organisaties kunnen leren van jazz’ legt hij de link tussen jazz(improvisatie) en innovatieve arbeidsorganisatie. Hij inspireert zich daarbij op:

  • Creativity and improvisation in jazz and organisations: implications for organisational learning; Frank J. Barrett (Organizational Science, sept/oct 1998, Volume 9, nr 5)
  • Reinvention organizations; Frederic Laloux (Lannoo Campus, 2015)
  • Het nieuwe organiseren; Herman Kuipers, Pierre van Amelsvoort, Eric-Hans Kramer (Acco, 2010)
  • Kind of Blue; Miles Davis (Columbia Records, 1959)

Co-auteur van ‘Balanceren. Sociaal ondernemen in Vlaanderen’(Lannoo, 2013)

Auteur van‘Impactgedreven ondernemen. Aan de slag met sociale businessmodellen’ (Lannoo, 2015)

Module 2: Rekrutering, selectie en onboarding.

Verplicht handboek voor deze module: ‘Vind de ware... medewerker. Juist selecteren in theorie en praktijk’ Eveline Schollaert, Bart Van Theemsche en Gerd Jacobs (2019, Lannoo)

Lieze Stassen

Lieze Stassen

Accountmanager Personeel en Organisatie bij Poolstok, vroegere Jobpunt Vlaanderen

Poolstok stelde, samen met de Vigor Unit, een roadmap voor met toegankelijke guidelines voor HR-professionals om bewezen methodieken te herkennen.

Els Vanhoven

Els Vanhoven

HR-manager voor opleiding, leadership- & team development bij AZ Groeninge en praktijkdocent Bedrijfspsychologie en Personeelsbeleid bij UGent.

Els Vanhoven is licentiate Arbeids- en Organisatiepsychologie (KU Leuven) en Master in Business Administration (RUCA/UAMS). Ze was als wetenschappelijk medewerkster ...

verbonden aan het HRM-Centre van de Vlerick Leuven Gent Management School en ze was ook enige tijd verantwoordelijke van een uitzendkantoor.

Ze was ook lang verantwoordelijk voor rekrutering en selectie en voor de loopbaanbegeleiding van de 2300 medewerkers van het AZ Groeninge. Ze stond ook in voor projecten zoals het meten van de medewerkers-tevredenheid en het opstarten en uitbouwen van competentiemanagement.

Jolien Elegheer

Jolien Elegheer

Accountmanager Personeel en Organisatie bij Poolstok, vroegere Jobpunt Vlaanderen

Poolstok stelde, samen met de Vigor Unit, een roadmap voor met toegankelijke guidelines voor HR-professionals om bewezen methodieken te herkennen.

Florence Roelant

Florence Roelant

Praktijklector HRM - Organisatieontwikkeling bij HOGENT.

Florence heeft meer dan twintig jaar ervaring (Randstad, Boss paints, Accord Group, Colruyt Group) in diverse HR-domeinen, zowel strategisch als operationeel.

Module 3: Welzijn en
gezondheid.

Pieter Van Herck

Pieter Van Herck

Senior adviseur welzijns- en gezondheidsbeleid bij Voka.

Pieter Van Herck is senior adviseur welzijns- en gezondheidsbeleid bij Voka, het Vlaamse netwerk van ondernemingen, en Voka Health Community. Daarnaast is hij als doctor in public health ook werkzaam bij het Centrum voor Ziekenhuis- en Verplegingswetenschap aan de KULeuven.

Prof. Dr. Elke Van Hoof

Prof. Dr. Elke Van Hoof

Klinisch psycholoog

Elke is gespecialiseerd in trauma, stress, burn-out en hoogsensitiviteit. Ze doceert naast medische en gezondheidspsychologie ook klinisch-psychologische interventies aan de Vrije Universiteit Brussel. Daarnaast is ze gastdocent aan de Vlerick Business School. Ze is de bezieler van het Huis voor Veerkracht, het expertisecentrum voor stress, burn-out, bore-out en veerkracht, en een veelgevraagd expert in de media.

Auteur van De Chief Happiness Officer. Stappenplan voor een strategisch welzijnsbeleid op het werk’ (2017, Lannoo) en Eerste hulp bij stress & burn-out (2017, Lannoo).

Prof. Dr. Lode Godderis

Prof. Dr. Lode Godderis

Hoogleraar arbeidsgeneeskunde aan het centrum voor omgeving en gezondheid van de KULeuven en ook directeur onderzoek bij IDEWE.

Lode leidt verschillende studies naar de relatie tussen beroep en gezondheid en re-integratie.

Auteur van ‘Werken is genezen. Over de bijwerkingen van het doktersbriefje.’ (2017, Lannoo)

Ria Bourdeaud'hui

Ria Bourdeaud'hui

Wetenschappelijk medewerker bij de SERV-Stichting Innovatie & Arbeid

Ria specialiseerde zich in het thema werkbaar werk. Sinds 2004 meet de SERV-Stichting Innovatie & Arbeid driejaarlijks de werkbaarheidsgraad op de Vlaamse arbeidsmarkt via een werkbaarheidsmonitor.

Annemie Coone

Annemie Coone

Criminologe en sociaal werker

Annemie gaf verschillende jaren als coördinator op intergemeentelijk niveau, vorm aan het gemeentelijk drug-preventiebeleid. Ze is mastertrainer voor het EMCDDA, het Europees Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving, en is als lector en onderzoeker verbonden aan de opleiding sociaal werk van de HOGENT waar ze o.a. ‘preventie in de gezondheidscontext’ en ‘onderzoek in het sociaal werk’ doceert.

Ann De Bisschop

Ann De Bisschop

Wellbeing & HR expert.

Ann werkte meer dan 25 jaar in de media en bekleedde verschillende directiefuncties. Ze zette de radiozenders Qmusic en JOE succesvol op de kaart. Daarna is ze zich gaan toeleggen op het welzijn van de medewerkers van Medialaan en zetelde ze meer dan 15 jaar in het directiecomité. Nadat ze eerst commercieel directeur was, werd ze vervolgens directeur radio om Wellbeing Director te worden voor de hele mediagroep. Ze beseft als geen ander dat het werkklimaat en -ritme in veel bedrijven een hoge tol eist. Volgens Ann kan het anders en beter. Met concrete tips en sterke eyeopeners toont ze medewerkers én leidinggevenden hoe je een gezond werkklimaat creëert.

Auteur van 'Aftellen naar maandag' (Borgerhoff & Lamberigts, 2017) en ‘Wellbeing=Winst. Waarom gezonde en gelukkige medewerkers je belangrijkste kapitaal zijn’ (Pelckmans, 2020)

Marjan Decat

Marjan Decat

Executive Leadership Coach Change Consultant

Ze is handelsingenieur met een jarenlange managementervaring. Ze is veelgevraagd trainer en coach. Ze begeleidt mensen, teams en organisaties doorheen hun veranderings-traject. Met haar boek ‘Detoxing organizations’ wil ze inzicht brengen in de toxische patronen die zich in een organisatie afspelen en onthullen hoe je stress en energievreters aan de bron kunt aanpakken. Het helpt je reflecteren over de essentiële bouwstenen voor een voedende dynamiek voor jezelf, je team en je organisatie. De vele herkenbare situaties en voorbeelden bieden concrete handvatten en tips om aan de slag te gaan.

Auteur van (en verplicht handboek voor deze module) ‘Detoxing organizations. Voedende energie voor de werkvloer’ (2020) (filmpje)

Ariane Haelterman

Ariane Haelterman

Trainer, coach and consultant in wellbeing at work.

Ze was jarenlang preventieadviseur psychosociale aspecten bij HDP-AristA, nu Cohezio.

Eva Deschans

Eva Deschans

Corporate Wellbeing Manager bij AG Health

Dankzij haar vakervaring ondersteunt Eva bedrijven in de uitvoering van een algemeen plan van aanpak. Ze zorgt ervoor dat gezondheidsprogramma's elkaar aanvullen, waardoor ze voldoen aan de wensen van de klant.

Eva De Smedt

Eva De Smedt

Coördinator personeel bij ACV Oost-Vlaanderen

ACV zet zich via verschillende acties en campagnes in voor werkbaar werk, beschermt werknemers via de welzijnswetgeving en de sociale overlegorganen en werknemers op het werk.

Module 4: Payroll

Acerta is een HR-dienstengroep die gelooft in de kracht van mensen. Met de talenten, de kennis en het enthousiasme van onze 1410 medewerkers begeleiden zij de klanten in hun groei. Binnen Acerta Consult ondersteunen ze bedrijven met onder meer juridisch advies, payroll en HR-administratie. Voor een correcte en efficiënte payroll en personeelsadministratie doen vele starters, zelfstandigen, vrije beroepers, boekhouders en accountants, kmo’s en grote ondernemingen in verschillende sectoren een beroep op de service van Acerta. Van een motiverend loon bepalen en vakantiegeld berekenen, tot de verloning van seizoensarbeid en de inschatting van de jaarloonkost.

Via deze gastlessen on en off campus raak je wijs uit complexe processen, leer je met de databank Trefzeker werken waardoor je op de hoogte blijft van alle nieuwe ontwikkelingen of in een handomdraai via online simulatietools een bruto-netto, jaarloonkost, opzegperiode of verbrekingsvergoeding leert berekenen.

Logo Acerta

Module 5: Ontwikkelen en waarderen

Joke Vander Laenen

Joke Vander Laenen

Trainer Integrale Coaching bij Your Coach Gent

‘Rebel with a cause’ Joke Vander Laenen doorliep zelf een stevig traject bij Corelio, Kluwer Uitgevers en Telenet. Ze kent de zoektocht naar menselijkheid in een harde wereld. Joke is germanist, master practitioner NLP, en gecertificeerd als Integrale Coach en Organisatie Coach bij het ICF (PCC Level). Daarnaast is ze expert in het ...

faciliteren van leerprocessen, live én online. Met haar eigen bedrijf Wings & Wonders begeleidt ze teams en organisaties in de vorm van opleiding, coaching en advies. Theoretisch onderbouwd, gegeven met het hart, gericht op resultaat — en nu en dan met een streepje Nick Cave. In drie praktijknamiddagen (coaching en persoonlijke ontwikkeling; coaching en groepsontwikkeling; cases van deelnemers) deelt ze al haar ervaring, in een verrassende combinatie van toegankelijke theorie, en meteen toepasbare oefeningen.

Hermina Van Coillie

Hermina Van Coillie

Senior Consultant & Motivation Expert bij Otolith

Hermina Van Coillie doctoreerde in 2004 aan de KULeuven (Kwantitatieve en Persoonlijkheid Psychologie) en werkte nog twee jaar als postdoctoraal onderzoeker aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, waar haar focus lag op individuele verschillen in de beleving van emoties.

Ze werkte veertien jaar als onderzoeksexpert

in het Securex studiecentrum, waar ze tal van white papers, rapporten, persberichten en wetenschappelijke artikels schreef en vaak opdook in de nationale en regionale pers. Haar onderzoeksthema's waren vergrijzing en langer werken, burn-out, welzijn, mobiliteit, flexibiliteit, tijds-en plaatsonafhankelijk werken, work addiction, work-life balance, deeltijds werk, motivatie op de werkvloer en leiderschap.

Sinds 2020 werkt ze als Senior Consultant & Motivation Expert bij Otolith. Hier brengt ze werknemers, teams en organisaties naar hun optimaal niveau van functioneren, of nog hoger, en laat hen helemaal openbloeien. Ze baseert zich hiervoor op de zelfdeterminatie theorie. Ze is een veel gevraagd spreekster en geeft vaak lezingen, workshops, gastcolleges en masterclasses over haar onderzoeksthema’s.

Auteur van 'Motiveren zonder controleren' (Die Keure, 2021)

Module 6: Activeren en begeleiden

Steven Brandt

Steven Brandt

Sociaal werker en werkzaam als praktijk- en onderzoekslector in de opleiding sociaal werk en het research centre for sustainable organisations van HOGENT.

Zijn interesse gaat naar de arbeidsmarktpositie van kwetsbare groepen en de maatschappelijke dimensie van duurzaamheid. Hij voert een doctoraatsstudie uit naar generatieverschillen tussen sociaal werkers en hun perspectieven op het beroep.

Fons Leroy

Fons Leroy

Fons Leroy was gedelegeerd bestuurder van VDAB en voorzitter van het European Network of Public Employment Services tot zijn pensionering op 1 juli 2019. Hij was ook de co-stichter en voorzitter van Synerjob, de federatie van de Belgische publieke bemiddelings- en opleidingsdiensten. In die periode werd hij gelauwerd als Overheidsmanager van het...

Jaar, HR Ambassadeur en Leader in Recognition. Hij ontving de PMC HR Award, de JDV Diversiteit Award en de VRG Alumni Award.

Fons Leroy is nu nog erg actief als voorzitter van GTB Vlaanderen, het Beroepenhuis, de Ronde Tafel Arbeidszorg, het Rode Neuzenfonds, het SD Worx Fonds en het Go2Learn Fonds. Hij is assessor bij het European Network of Public Employment Services en juryvoorzitter van de ‘CSR Professional of the Year’. Hij zetelt ook in de adviesraden van het Hannah Arendt Instituut, Co-Searching en SBS Skillbuilders.

Hij is een veel gevraagd spreker in België en Europa omwille van zijn arbeidsmarktexpertise en kennis van institutionele arrangementen op regionaal, nationaal en Europees niveau inzake werkgelegenheid en opleiding. Hij was key note speaker op tal van internationale conferenties over arbeidsmarkt, werk en opleiding.

Auteur van 'De bestrijding van de langdurige werkloosheid in Vlaanderen’ (Focus, 1992), ‘Brugpensioen’ (Die Keure, 1994), ‘Bloggen over de arbeidsmarkt’ (Die Keure, 2011), ‘Werk aan Werk’ (Lannoo Campus, 2014), ‘Building Bridges. Shaping the Future of Public Employment Services towards 2020, (2014), ‘Work Action Heroes’ (Acco, 2015), ‘Reply’s uit de arbeidsmarkt’ (Die Keure, 2016), ‘Ik wil gewoon werken’ (Die Keure, 2017), ‘No Jobs’ (Borgerhoff & Lamberigts 2018), ‘Public Employment Services. Policies and Practices’ (Die Keure, 2019) en ‘Een vaccin voor de arbeidsmarkt. Werken na Corona’ (Die Keure, 2020).

Daarnaast publiceert hij maandelijks de column ‘Quoi Leroy?’ in HR Square en leverde hij tientallen bijdragen aan boeken en tijdschriften over werkgelegenheid, onderwijs, diversiteit, arbeidsmarkt en overheidsmanagement.

Kaat Peeters

Kaat Peeters

Kaat Peeters coördineert aan HOGENT het Reserach Centre fot Sustainable Organizations.

Na een verleden als ambtenaar, onderneemster en aanvoerster van enkele vzw’s, belandde Kaat in de wereld van sociaal ondernemerschap. Gedurende zes jaar stond ze aan het roer van de Sociale InnovatieFabriek. Kaat doceert rond sociaal ondernemerschap en legt zich in haar onderzoek toe op hoe organisaties hun positieve impact kunnen doen groeien.

Kaat is co-auteur van zowel ‘Zaken die je Raken’ (Acco, 2018), als Leaving a Legacy’ (Die Keure, 2020).

Soraya Wancour

Soraya Wancour

Ontwerper en ondernemer via haar start-up Studio AMA

Ze werkte in de high- en low-end mode- en textielindustrie. Ze streeft naar een alternatief binnen de modesector die maar al te vaak gebouwd is op uitbuiting van mens en milieu. Ze bouwt aan een sociaal en circulair businessmodel om de industrie verder in transitie te brengen. De AMA-collectie is gemaakt van reststoffen uit de lokale textielindustrie...

Het ontwerp is aangepast aan de mogelijkheden van een lokale sociale werkplaats, waar de kleding wordt gemaakt door mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Volgens Soraya is transparantie de sleutel naar een duurzamer modelandschap. Een open kijk op de waardeketen beïnvloedt consumentengedrag zoals consumenten de markt dicteren. Met haar collectie wil Soraya een voorbeeld stellen in hoe je een positieve impact kunt maken door kleding te dragen die bij je waarden past.

Bart Moens

Bart Moens

Mooi Werk Makers en docent-onderzoeker bij Odisee

Bart Moens heeft meer dan tien jaar ervaring inzake duurzaam en inclusief ondernemen. Sinds 2016 ondersteunt hij werkgevers vanuit zijn eigen bedrijf Mooi Werk Makers. Eerder heeft hij gewerkt als HR-verantwoordelijke in een sociale werkplaats en later als arbeidsmarktexpert voor Voka. Naast zijn werk als zelfstandig adviseur is Bart ook als docent-onderzoeker verbonden aan de Odisee hogeschool (Brussel) en de UCLL (Leuven). Ook in zijn onderzoek staat de inclusieve arbeidsmarkt centraal. Hij kijkt daarbij naar zowel de aanbod- als de vraagzijde van de arbeidsmarkt en onderzoekt wat er nodig is om deze twee met elkaar te verbinden.

Greetje Allaert

Greetje Allaert

Coach voor Randstad RiseSmart Employability

“Gedreven, empathisch, met aandacht en respect voor diversiteit, enthousiast, doelgericht, er samen voor gaan, met veel positivisme en een vleugje humor, dat is hoe ik in het leven sta en tegelijkertijd hoe ik mijn job het liefste doe.”

Greetje is een positief ingesteld persoon met een gezonde nieuwsgierigheid naar het ...

anders-zijn van mensen en wil anderen ertoe aanzetten om dat anders-zijn positief te benaderen. Zij houdt van open communicatie, mensen laten groeien en kwaliteit bieden, waarbij ze steeds een win-win voor alle partijen zal nastreven.

Greetje startte in 2005 haar loopbaan bij Randstad als consultant voor bediendenprofielen. In 2008 zette ze de stap naar het toenmalige Randstad Diversity (het huidige RiseSmart Employability), waar ze als coach jarenlang werkzoekenden met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt begeleid heeft naar een duurzame job. Op vandaag biedt zij als National Advisor Employability ondersteuning aan de project managers over heel België, in het schrijven van offertes in opdracht van VDAB, Forem en Actiris alsook OCMW’s en gemeentebesturen. Hierbij is zij verantwoordelijk voor het efficiënt en correct implementeren en opvolgen van nieuwe tewerkstellingsprojecten en vernieuwende methodieken voor kansengroepen. Daarnaast wordt ze steeds vaker door organisaties als expert gevraagd omtrent de tewerkstelling van kansengroepen, bv taalondersteuning op de werkvloer, trajecten uittekenen voor ongeschoolde jongeren en transitietrajecten.

Evelien Heremans

Evelien Heremans

Business partner bij Randstad RiseSmart

Evelien heeft intussen bijna 18 jaar bedrijfservaring in HR. Ze startte haar loopbaan als recruiter van administratieve en financiële profielen binnen Randstad. Na zes jaar ging zij aan de slag als project leader bij Randstad RiseSmart waar zij de wereld van outplacement leerde kennen. Sinds een aantal jaar is zij Business Partner voor de regio Oost- en West-Vlaanderen. In deze laatste rol adviseert zij bedrijven, KMO’s, overheden en multinationals, inzake individuele en collectieve ontslagen en outplacement.

Veerle Van den Bosch

Veerle Van den Bosch

Zaakvoerder van AddSpice

Heeft 20 jaar ervaring in HR en bedrijfsvoering in de social profit sector, waar ze bedrijfsleider was van een KMO van 90 medewerkers. Als master in de psychologie en bachelor in de Orthopedagogie is ze gepassioneerd door groei en duurzame bedrijfsoplossingen, en dit steeds met oog voor maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. Met het hoofd in de wolken en de voeten op de grond is de werkwijze sterk actiegericht, maar met grote ambities. AddSpice laat bedrijven, teams en individuen groeien naar de ‘voorlopig’ beste versie van zichzelf. En dit met slimme en hands-on-bedrijfscoaching en advisering. Haar ervaring ligt in zeer uiteenlopende sectoren, met zowel Vlaamse kmo’s, maatwerkbedrijven als non-profit organisaties als klant.

Hans Van Dessel

Hans Van Dessel

Zaakvoerder van Go Happy (bureau dat rekruteringsadvies en ondersteuning biedt aan kmo's die geen eigen HR-dienst hebben).

Daarnaast werkt hij ook al vier jaar als freelance recruiter en intern coach voor zowel UNIZO Nationaal, de provinciale vzw’s bij UNIZO en de verschillende beroepsfederaties die nauw zijn aangesloten aan deze middenveldspeler. Verder geeft hij zeer praktische workshops rond verschillende rekruteringstopics (storytelling, interviewtechnieken, behoefteanalyse, pitches & tests, enz.), met als doel bedrijven veel efficiënter, realistischer en waardegedreven te leren rekruteren. Zijn inzichten zijn gebaseerd op een combinatie van studies en coaching ervaring, maar bovenal rekruteert hij intussen ook zelf al meer dan vijftien jaar binnen verschillende sectoren.

Fatima Yassir

Fatima Yassir

Werkt bij VDAB op de afdeling strategie en beleid.

Ze werkt voornamelijk rond de thema's werkgeversbenadering, loopbaanbeleid en inclusief ondernemen. Doorheen haar loopbaan - zowel in de profit als in de non-profit-sector - is inclusie altijd de rode draad geweest.

Co-auteur van het managementboek 'Zero Exclusion, inclusie als het DNA van de innovatieve organisatie' (Die Keure, 2019).

portretfoto johan verstraete

Johan Verstraete

Inclusive Sensory Experience Designer

Als een leider in het Inclusive Design Management, ziet Johan de barrières en de uitsluiting die hij ervoer omwille van zijn doofheid als een voordeel, een brug naar creatief probleemoplossend denken en naar design opportunities. In het verleden werkte hij samen met het HR-team en DEI-team van Google, Adobe, Lufthansa en enkele universiteiten om via cocreatie de huidige dienstverlening en werkomgeving een laag inclusie te geven. Dit werd gerealiseerd door een inclusief designproces toe te passen en dat te combineren met verschillende invalshoeken om zo een duurzame en effectieve menselijke oplossing te bieden. Het doel is om mensen met verschillende achtergronden, mogelijkheden, culturen, ervaringen, perspectieven en talenten in contact te brengen met mogelijke werkgevers. Hiervoor wordt het perspectief van positieve inclusie gevolgd om de werkgevers te motiveren om op een inclusieve manier nieuw personeel te werven en een inclusieve designcultuur te volgen. 

Fatma Qorlazja

Fatma Qorlazja

Werkzaam bij Verso vzw

Ze ondersteunt organisaties in de social profit op vlak van HR-beleid. Fatma is gebeten door het thema diversiteit en inclusie. Ze voelt zich vooral sterk en gedreven in diversiteitsprojecten door organisaties de juiste ondersteuning te bieden om diversiteit in hun werking mogelijk te maken en de afstand tussen werkzoekenden en werkgevers te verkleinen.

Module 7: Sociaal overleg en arbeids­verhoudingen

 

Angeline Van den Rijse

Angeline Van den Rijse

Voorzitter ABVV Oost-Vlaanderen, voorzitter AC Oost-Vlaanderen

Ze was eerder lid van de Raad van bestuur van de NMBS, Export Vlaanderen, Vlaams Agentschap Ondernemen en het Vlaams Instituut Logistiek. Sinds 2015 is ze lid van het Nationaal Paritair Comité van de scheikunde. Ze onderhandelde in bekende bedrijven zoals Solvay, Recticel en Randstad Dienstencheques. Angeline kiest voor overleg maar gaat in actie als het overleg niet werkt. Ze trekt binnen het ABVV de campagne Fight For 14 en strijd voor de verhoging van het minimumloon.

Ariane Haelterman

Ariane Haelterman

Trainer, coach en consultant in wellbeing at work

Ze was jarenlang preventieadviseur psychosociale aspecten bij HDP-AristA, nu Cohezio. Ze is experte in HR en Wellbeing Consulting, Coaching, Organizational Development, Leadership, Talent Management en Conflict Resolution.

Christa Van Oostende

Christa Van Oostende

Zaakvoerder MultiMedia

Na meer dan 20 jaar ‘intern HR terreinwerk’ richtte Christa, gewapend met kennis van regelgeving, werkprocessen, organisatiestructuren, HR systemen en organisatiecultuur haar bedrijf Multi Multa op. Als consultant en interimmanager helpt Christa organisaties inzetten op medewerkersbetrokkenheid, interne communicatie, sociale dialoog,...

medewerkersinzetbaarheid en levenslang leren. Ze versmelt sociale wetgeving, marketingsegmentatietechnieken, artificiële intelligentie en mensgerichtheid in haar gevarieerde HR opdrachten zodat elke doelgroep en elk individu op maat tot hun recht komen in de arbeidsmarkt en het sociaal kapitaal van organisaties verhoogt.

Christa is federaal erkend bemiddelaar in sociale zaken en gespecialiseerd in alternatieve conflictbemiddeling, stakeholder management en ‘win-win’ samenwerkingsverbanden. Ze verricht wetenschappelijk onderzoek naar levenslang leren en de rol van vakbonden in een VUCA arbeidsmarkt. Christa vindt het belangrijk dat alle lagen en betrokkenen binnen organisaties geresponsabiliseerd worden om duurzame samenwerkingsverbanden en resultaten tot stand te kunnen brengen. Als erkend Kerntalenten-analist gebruikt Christa de KernTalenten-methode voor vraagstukken rond potentieelontwikkeling, loopbaanplanning en herscholing.

Manou Doutrepont

Manou Doutrepont

Zaakvoerder Social Dialogue Network

Sinds 2012 is Manou zaakvoerder Social Dialogue en expert arbeidsverhoudingen met een jarenlange ervaring als strategisch en sociaaljuridisch adviseur voor Voka, VBO en andere organisaties. Hij is strategische raadgever met als missie werkgevers bij te staan die investeren in het sociaal overleg. Tevens is hij ook animator van workshops op alle niveaus: directie, kaderleden, direct leidinggevenden en begeleider van herstructureringen en belangrijke sociale onderhandelingen.

Module 8: HR-trends

Bart Van Bambost

CHRO bij het Japanse healthcare bedrijf Nipro en managing partner bij Think Talent.

De voorbije twintig jaar werkte Bart in diverse rollen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Latijns Amerika en de USA. Hij was onder meer Sr. HRD Retail Europe bij Nike en HRD EMEA & Latin America bij Danone.

Als ondernemer richtte hij destijds Minds in Motion op, een toonaangevende opleidingsorganisatie met activiteiten in Europa en het Midden-Oosten.

Bart is eveneens bestuurder bij de social profit organisaties Minor-Ndako (Belgie) en Streetaware (Roemenië), lid van de advisory board van de scale-up Crosscast en ereambassadeur van HOGENT.

Jarno Broodcoorens

Division manager bij Verpoucke.

Jarno Broodcoorens is dertig jaar en een creatieve geest die lef en digitale skills in de juiste dosis combineert. Als Division Manager bij Verpoucke heeft hij het bedrijf in anderhalf jaar omgebouwd van een traditioneel rekruterings­bureau tot één die mee is met de nieuwste technologieën zoals Artificiële intelligentie, chatbots, data driven recruitment en video vacatures.

Zijn passie voor HR werd aangewakkerd toen hij aan HOGENT Personeelswerk als afstudeerrichting van sociaal werk koos. Hij heeft in zijn nog jonge loopbaan een brede HR-kennis opgebouwd in zowel rekrutering & selectie, learning & development, assessments, training en outplacement.

Jarno is vooral gespecialiseerd in recruitment process automations en een echte HR-trendwatcher. In zijn vrije tijd houdt hij van #hashtags misschien net omdat ze op wafels lijken. Waarschijnlijk kennen jullie elkaar nog niet maar de kans dat zijn robots al heel wat informatie over jou hebben gevonden, is zeer groot.