Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 20 01
fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
+32 (0)9 243 27 00
fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 22 00
fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
+32 (0)9 267 01 00
www.hogent.be/arts
schoolofarts@hogent.be

Sociale media

BEDRIJVEN OVER TRENDWATCHING

Afbeelding Bedrijven over trendwatching

Joachim De Vos
CEO Living Tomorrow/Tomorrowlab

We kunnen met zekerheid zeggen dat het internet zoals het er nu uitziet heel binnenkort verleden tijd zal zijn. Er worden momenteel al volop connected systems ontwikkeld. De evolutie volgt de fameuze Moore’s Law: alles wordt veel krachtiger (verdubbeling om de 2 jaar), veel kleiner en bovendien spotgoedkoop. Een mooie illustratie is de zogeheten Smart Dust of de MEMS: Micro Electrical Mechanical Systems: een strooistof bestaande uit minuscule partikels die in een fractie een hele area connected kunnen maken. Bijvoorbeeld om via vliegtuigen uit te strooien over een rampgebied. De eerste toepassingen zijn militair. Het bedrijfsleven zal zeer snel volgen. Organisaties die daar allemaal geen weet van hebben of dergelijke evoluties niet zien aankomen en er bijgevolg ook niet strategisch gaan op anticiperen, missen meer dan alleen maar de trein. Ze missen hun ticket voor de toekomst. 


Bert Van Thilborgh
OWNER Futureproved

 

Trendkennis vormt de ultieme basis om de toekomst van je bedrijf, organisatie, product of merk veilig te stellen. Door intensief marktonderzoek, research, observatie, creativiteit, een open geest en scenariodenken ontwikkel je nieuwe ideeën en invalshoeken die je absoluut moet toepassen om niet alllen future fit maar ook future proved te zijn. In vakjargon spreken we dan over trendimplementaties. Het postgraduaat trendanalyse en implementatie aan HoGent legt hiervoor een solide basis die je in je verdere carrière ongetwijfeld zal gebruiken.


Dries Laperre
Innowiz - HoWest

 

Creativiteitsdenken is DE manier van denken om toegevoegde waarde te vinden ten opzichte van alles wat reeds is. In je zoektocht naar innovatie heb je bij aanvang geen flauw benul waar je precies zal landen. Creativiteit verruimt je mindset, zorgt voor structuur en is richtinggevend naar een succesvolle uitkomst. Cruciaal is een professionele coaching van dat proces. De hands-on creativiteitstechnieken aangeboden in deze opleiding zorgen voor out-of-the box inspiratie en gerichte funelling naar concrete resultaten.


Stefaan Vandist
Mede-oprichter en managing partner bij Studio Spark

 

Catch the wave before the wave catches you.