Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

BEDRIJVEN OVER TRENDWATCHING

Afbeelding Bedrijven over trendwatching

Bert Van Thilborgh
OWNER Futureproved

 

Trendkennis vormt de ultieme basis om de toekomst van je bedrijf, organisatie, product of merk veilig te stellen. Door intensief marktonderzoek, research, observatie, creativiteit, een open geest en scenariodenken ontwikkel je nieuwe ideeën en invalshoeken die je absoluut moet toepassen om niet alllen future fit maar ook future proved te zijn. In vakjargon spreken we dan over trendimplementaties. Het postgraduaat trendanalyse en implementatie aan HoGent legt hiervoor een solide basis die je in je verdere carrière ongetwijfeld zal gebruiken.


Dries Laperre
Innowiz - HoWest

 

Creativiteitsdenken is DE manier van denken om toegevoegde waarde te vinden ten opzichte van alles wat reeds is. In je zoektocht naar innovatie heb je bij aanvang geen flauw benul waar je precies zal landen. Creativiteit verruimt je mindset, zorgt voor structuur en is richtinggevend naar een succesvolle uitkomst. Cruciaal is een professionele coaching van dat proces. De hands-on creativiteitstechnieken aangeboden in deze opleiding zorgen voor out-of-the box inspiratie en gerichte funelling naar concrete resultaten.


Stefaan Vandist
Mede-oprichter en managing partner bij Studio Spark

 

Buitengewone innovatiekansen zitten verscholen in onverwachte hoekjes. De opleiding trendanalyse en implementatie leert organisaties hoe ze op een systematische manier hun blik op de wereld verruimen.