Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

TOEGEPAST ONDERZOEK

 

Toegepast onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek geeft een meerwaarde aan onze opleidingen. De interactie met het werkveld en de doorstroom van resultaten naar het onderwijs stimuleert een kritische attitude bij studenten. 

In onze vakgroep wordt ingezet op praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek en daar hebben we goede redenen voor.

Door in te zetten op praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek verhogen we permanent de kwaliteit van onze bacheloropleidingen. De nauwe samenwerking met het werkveld en de doorstroom van de onderzoeksresultaten naar het onderwijs resulteert in een voortdurende actualisering van de curricula, de verdere professionalisering van onze docenten, meer interactie en voeling met het werkveld en het stimuleren van een kritische en ondernemende attitude bij de studenten.

Onderzoeksprojecten

  • Bio-informatics-driven development of a tailor made diagnostic multiplex PCR tool for the simultaneous quantitation of inflammatory factors in human blood, Van Mechelen, E., Vermeulen, S., Duyvejonck, H., Verhofstede, C. & Coucke, P.
  • Validatie van een operationele en snelle diagnostische technologie voor de identificatie en kwantificatie van Candida species uit klinische stalen, Van Mechelen, E., Vermeulen, S., Duyvejonck, H., Vaneechoutte, M. & Claeys, G.
  • Study of microbiological applications for real-time PCR, Van Mechelen, E., Vermeulen, S., Vaneechoutte, M., Verhelst, R. & Willems, A.
  • Accessible and open knowledge infrastructure for Flanders, Vermeulen, S., Van Mechelen, E., Van Hauwe, P. & Willems, A.
  • Geavanceerde biotechnologische technieken in het biomedisch laboratorium, Van Mechelen, E., Vermeulen, S., Dumont, F., Van Hauwe, P., Vanderstraeten, H., Verhasselt, B., Smis, K., Naessens, E. & Vanderstraete, A.