Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

ALGEMEEN

Afbeelding algemeen

Talent volop de ruimte geven, investeren in professionalisme en excellentie en een ideale voedingsbodem bieden voor onderzoek, dienstverlening en kwalitatief hoogstaand onderwijs. Dat is de kern van ons personeelsbeleid. Daarom besteedt de HoGent aandacht aan een loopbaan met ontplooiingsmogelijkheden, opleiding, onthaal van nieuwe medewerkers, … Maar een job is meer dan werken alleen, we hechten dan ook veel belang aan het welzijn van alle HoGentenaars. 

Maak het verschil 

Bij de HoGent maken we de toekomst via toponderwijs, innovatief onderzoek en maatschappelijke dienstverlening. Daarvoor zijn mensen met verschillende kwaliteiten nodig. Wie dus een verschil wil maken en zich ten dienste wil stellen van de samenleving, vindt bij de HoGent een brede waaier aan mogelijkheden.

HoGentenaars

Werken bij de HoGent, dat is kiezen voor een boeiende en afwisselende job in een aangename werkomgeving. Onze ondernemende HoGentenaars creëren kansen, nemen initiatief, werken doelgericht, verleggen grenzen en zorgen voor innovatie en duurzame oplossingen die bijdragen tot de kwaliteit van het leven. Hoewel alle HoGentenaars gezamenlijk bepaalde doelen en visies voor de instelling delen, zijn ze afkomstig uit allerlei bevolkingslagen en -groepen. De HoGent wil de samenleving waarvoor ze zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen en is dus net zo divers als het publiek dat zij bedient. Daarom worden kandidaten geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst of functiebeperking.

Welzijn

De HoGent voert een proactief welzijnsbeleid door personeelsacties te voeren op het vlak van gezondheid en diversiteit. Personeelsleden kunnen met al hun problemen en vragen terecht bij een vertrouwenspersoon.

Excellence in Research

HR Excellence in Research

In mei 2017 kende de Europese Commissie aan de HoGent het ‘HR Excellence in Research’-label toe. Deze erkenning wordt toegekend aan instellingen die een stimulerende en gunstige werkomgeving opzetten voor onderzoekers. De bepalingen hiervoor zijn vastgelegd in het Europees Charter van de onderzoeker en de Gedragscode voor de rekrutering van onderzoekers.

De HoGent stelde een actieplan op, de ‘HR Strategy for Researchers’, waarmee ze gedurende vier jaar in verschillende stappen zal zorgen dat ze aan deze bepalingen voldoet. De HoGent toont hiermee het belang van onderzoek binnen de instelling aan, zowel voor de kwaliteit van haar opleidingen als voor de maatschappelijke rol die de hogeschool wil opnemen. 

 

HoGentenaar aan het woord

“Mijn job als medewerker van de studentenraad biedt me enorm veel voldoening. Dagelijks met studenten werken houdt me jong. Bovendien kom ik met heel wat interessante mensen in contact. En het enthousiasme van die gasten werkt zo aanstekelijk dat je niet anders kan dan er happy van worden. Gelukkig is de HoGent een bedrijf dat enthousiasme waardeert en het ondernemerschap van zowel haar studenten als haar personeelsleden stimuleert. Ik sta dikwijls vol bewondering, als ik zie hoeveel verantwoordelijkheid ‘mijn studenten’ op hun jonge schouders nemen.”

Gert Vandyck
medewerker studentenraad