Rekontu Project


Wat?

Tweedejaars­studenten gaan, in samenwerking met een hulpverleningsorganisatie in Gent, op pad met anderstalige nieuwkomers. Dit kunnen gezinnen op de vlucht zijn, niet-begeleide minderjarigen, mensen met een migratieachtergrond... Meer info hierover vind je hier.

Rekontu betekent ‘elkaar ontmoeten’ in de universele taal Esperanto, een kunstmatige gecreëerde internationale taal om mensen uit verschillende culturen met elkaar te laten communiceren.

Wanneer?

Semester 1: tussen eind september en begin december worden diverse contactmomenten ingepland

Doel?

Studenten zoeken hoe ze een betekenisvolle bijdrage kunnen leveren aan een kind, een jongvolwassene of een gezin met een migratieachtergrond en/of vluchtverleden. Ze oefenen in divers-responsief communiceren en leren hun eigen visie  ontwikkelen als kritisch wereldburger.

Wat verwachten wij van de organisatie?

  • Het selecteren van deelnemers binnen uw eigen organisatie.
  • Een aanspreekpunt in geval van vragen voor de deelnemer of de student.

Wat mag de organisatie van ons verwachten?

Vanuit de opleiding is er voor iedere student een coach voorzien. Deze coach ziet de studenten doorheen het semester drie keer tijdens een coachingssessie van drie uur. Deze groep bestaat uit maximum tien studenten.  

Opgelet! Tweedejaars­studenten hebben voorafgaande aan dit maatschappelijk project nog geen stage-ervaring opgedaan. Ze beschikken wel over andere praktijkervaring door middel van kortdurende projecten in het eerste jaar (zie info op deze site).

Meer info of contact?

Laat ons dit weten via dit formulier!