Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 20 01
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

START.HOGENT

Onderwijskiezer

Ben je nog op zoek naar een studierichting die goed bij je past? Onderwijskiezer.be helpt je in die zoektocht!

Voor personeel

Ben je personeelslid aan de HoGent? Log dan in op start.hogent.be/home en raadpleeg studentenresultaten op opleidingsniveau.

Afbeelding Start.HoGent

Welkom bij jouw startpunt aan de Hogeschool Gent!

Het hoger onderwijs verwacht van een beginnende bachelorstudent bepaalde startcompetenties (vaardigheden, kennis en attitudes) om vlot van start te gaan. Zo moet je heldere en goed gestructureerde teksten kunnen schrijven in correct Nederlands, informatie in vraag kunnen stellen, constructief kunnen samenwerken met anderen enzovoort. Hoe beter je die competenties beheerst, hoe vlotter je jouw opleiding zal kunnen doorlopen!

Sta jij stevig in de startblokken?

Vanaf het moment van inschrijving aan de Hogeschool Gent via digitale zelftests in de starttoolkit nagaan of je over de nodige startcompetenties beschikt die van een beginnende bachelorstudent worden verwacht. Na een test krijg je onmiddellijk persoonlijke feedback.

Je krijgt zicht op welke startcompetenties je al goed onder de knie hebt en aan welke je nog moet werken. Bovendien kom je te weten hoe je die competenties verder kunt ontwikkelen. Binnen je opleiding zijn er tijdens het academiejaar tal van ondersteuningsmogelijkheden: je kunt monitoraatsessies bijwonen, individuele begeleiding volgen, aan de slag gaan met digitale zelfstudiepakketten enzovoort.

Wil je je optimaal op je opleiding voorbereiden?

De overstap van het secundair naar het hoger onderwijs is niet altijd even evident. Daarom organiseert de Hogeschool Gent vóór de start van het academiejaar verschillende opfrissingscursussen om je optimaal voor te bereiden op je opleiding. Via een opfrissingscursus kun je vaardigheden trainen en je voorkennis opfrissen. Bovendien maak je kennis met de manier van lesgeven en met je studiegenoten. De cursussen zijn volledig gratis.

Wil je weten welke opfrissingscursussen er binnen jouw opleiding worden georganiseerd? Klik dan hieronder op jouw faculteit voor meer informatie.


Schrijf je in en start het academiejaar vol vertrouwen! Let wel: om deel te nemen aan een opfrissingscursus moet je ingeschreven zijn als student.

De Hogeschool Gent wenst je een vlotte start en een succesvolle studieloopbaan!

 

 

Nog vragen?

Heb je nog vragen over Start.HoGent? Stuur dan een mailtje naar info@hogent.be.