Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

MET EEN MENTOR STA JE STERKER

 


Rolmodel worden?

Sfeerbeeld rolmodel

Rolmodel worden in academiejaar 2019-2020? Dat kan vanaf 60 behaalde credits! Klik hier voor meer info.

Afbeelding Met een mentor sta je sterker

Is dit jouw eerste jaar in het hoger onderwijs? Ben je van plan om bedrijfsmanagement te studeren? Ben je nieuwsgierig naar het leven op de campus Vraag je je af wat dit jaar voor jou zoal in petto heeft? Dan is het SAM-project iets voor jou!

Een SAM (Student Als Mentor) is een ouderejaarsstudent die graag zijn of haar ervaring met jou wil delen. Als eerstejaars krijg je een SAM toegewezen, die je bijvoorbeeld helpt bij het verkennen van de campus, bij het opmaken van een studieplanning, bij het vinden van een passende studiehouding, etc.

Samen met je SAM stel je een aantal doelen op die jij belangrijk vindt in je eerste jaar aan de HoGent, en jouw SAM helpt je om die doelen te bereiken - gedurende het hele academiejaar kan je op hem of haar rekenen.

Deelname aan het SAM project is gratis - enkel jouw inzet is een must!

FAQ

Voor wie is deze mentorbegeleiding?

Voor gemotiveerde studenten bedrijfsmanagement die voor de eerste keer inschrijven in het hoger onderwijs.

Waarom is dit initiatief interessant voor mij?

Dit initiatief is een unieke kans om inside information te krijgen over het studeren aan de HoGent. Je mentor kan ook zijn/haar ervaringen delen over de vakken die je in je eerste jaar zal volgen, en je nuttige tips meegeven.

Kunnen studenten uit andere opleidingen ook in aanmerking komen voor dit initiatief? 

Dit initiatief is voorbehouden voor studenten uit het eerste jaar bedrijfsmanagement.

Hoe stel ik me kandidaat?

Stuur een mailtje naar sam@hogent.be of vul rechtstreeks de online vragenlijst in: je vindt deze op http://bit.do/hogent-mentees. Na het invullen van deze lijst word je gecontacteerd indien we een geschikte mentor voor jou gevonden hebben.

Hoe worden de eerstejaarsstudenten (mentees) geselecteerd?

Elke eerstejaarsstudent die graag een mentor wil en hiervoor de toelating krijgt na het invullen van de online vragenlijst, kan deelnemen aan dit initiatief. Motivatie en engagement staan centraal bij selectie. Deelname is onder voorbehoud van het vinden van de juiste mentoren.

Is er een kost voor de deelnemende studenten?

Neen. De studenten moeten geen extra kosten betalen om door een mentor begeleid te worden. Dit is een gratis initiatief!

Kan ik dit initiatief combineren met mijn lessenrooster?

Ja, tijdens het academiejaar zijn er een aantal gesprekken met je mentor en de lector op momenten die na je lessen ingepland kunnen worden. Ook de activiteiten met je mentor kunnen ’s avonds of op een vrij moment doorgaan.    

Wat kan ik verwachten van mijn mentor?

Je mentor kan je helpen bij jouw eerste stappen in het hoger onderwijs. Hij/zij kan je advies geven inzake studieplanning en struikelblokken en is een aanspreekpunt voor jou op de campus. Je mentor kan je ook tips en tricks meegeven voor je vakken van het eerste jaar en is een heel academiejaar voor jou beschikbaar. 

Wie wordt mijn mentor? 

Onze mentoren zijn ouderejaarsstudenten die bewust voor het mentorschap hebben gekozen in het kader van een keuzevak. Zij worden zorgvuldig door ons geselecteerd, opgeleid en begeleid.

De matching van mentor en mentees wordt gedaan door de begeleidende lectoren. Er wordt daarbij rekening gehouden met persoonlijke voorkeur voor gender, afstudeerrichting,...

Wat als het niet klikt met mijn mentor of mijn mentor haakt af door omstandigheden?

Op regelmatige basis worden er gesprekken georganiseerd met de lector om de relatie tussen de mentor en mentee op te volgen en bij te sturen indien nodig.