Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 20 01
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

START.HOGENT - JOUW STARTCOMPETENTIES IN KAART

 


Rolmodel worden

Sfeerbeeld rolmodel

Als je minstens zestig studiepunten hebt behaald, kan je je engageren als rolmodel. Zo sensibiliseer je jongeren uit het secundair onderwijs voor een opleiding in het hoger onderwijs. Interesse? Klik dan hier.

Afbeelding START.HOGENT - jouw startcompetenties in kaart

Om vlot van start te gaan in het hoger onderwijs heb je een aantal startcompetenties nodig. Zo moet je bijvoorbeeld heldere en goed gestructureerde teksten kunnen schrijven in correct Nederlands, informatie in vraag kunnen stellen, adequaat gebruik kunnen maken van inhoudstafels en registers, verbanden kunnen leggen tussen elementen van de leerstof, constructief kunnen samenwerken met anderen, enzovoort. Hoe beter je die competenties beheerst, hoe vlotter je jouw studies zal kunnen doorlopen.

Sta jij stevig in de startblokken?

Vanaf september kan je na inschrijving aan de HoGent via digitale zelftests nagaan of je over de nodige kennis, vaardigheden en attitudes beschikt die van een beginnende bachelorstudent verwacht worden. Hierna krijg je onmiddellijk persoonlijke feedback waarin je kan zien welke startcompetenties je al goed onder de knie hebt en aan welke je nog moet werken. Bovendien kom je ook te weten hoe je die competenties verder kan ontwikkelen. Binnen jouw opleiding zijn er immers tal van ondersteuningsmogelijkheden: je kunt workshops of individuele begeleiding volgen, aan de slag gaan met digitale zelfstudiepakketten, monitoraatsessies bijwonen, een beroep doen op mentoraat of begeleide doorverwijzing …

Aan faculteit Bedrijf en Organisatie worden de zelftest InstrumenTaal en LASSI-vragenlijst (een test die peilt naar je studievaardigheden) bij de eerstejaars afgenomen tijdens de onthaalweek, of tijdens één van de eerste lesweken. In de feedbackrapporten wordt doorverwezen naar de verschillende vormen van ondersteuning die je faculteit aanbiedt. Je resultaten kan je altijd bespreken met de studiebegeleider, of met je coach (voor de studenten bedrijfsmanagement).
Alle informatie over de digitale zelftests zal vanaf begin september terug te vinden zijn in de digitale leeromgeving Chamilo. Hou ook je e-mail van de HoGent in de gaten!

Planning zelftesten faculteit Bedrijf en Organisatie:

 Zelftest instrumenTaalLassi-vragenlijst
OpleidingAalstGentAalstGent
Office managementEerste lesweekEerste lesweekThuis in te vullenThuis in te vullen
Toegepaste informaticaEerste lesweekEerste lesweekOnthaalweekOnthaalweek
BedrijfsmanagementEerste lesweekEerste lesweek CoachingCoaching
Retailmanagement Onthaalweek Onthaalweek