Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

 


Rolmodel worden?

Sfeerbeeld rolmodel

Rolmodel worden in academiejaar 2019-2020? Dat kan vanaf 60 behaalde credits! Klik hier voor meer info.

Afbeelding Zut Alors
Zut alors! wil studenten bedrijfsmanagement onderdompelen in de Franse taal, en dit op verschillende manieren: door elke week op de drie campussen workshops aan te bieden over o.a. presentatievaardigheden, grammatica, uitspraak, formulering en vraagstelling. Maar ook door studenten individueel met raad en daad bij te staan wanneer dit nodig is, bijvoorbeeld bij het voorbereiden van een schriftelijke of mondelinge proef, bij het verwerken van bepaalde materie, of bij het opstellen van een brief of e-mail in het Frans.

Alle studenten bedrijfsmanagement kunnen vrij aansluiten bij de workshops op de verschillende campussen, of kunnen een afspraak maken voor individuele begeleiding via zutalors@hogent.be.

Getuigenissen

Alice Maes

Ik vond de lessen van Zut alors! zeer leerrijk. Alles werd op een duidelijke en gestructureerde manier uitgelegd. Er werden veel oefeningen gemaakt, dat vond ik zeer positief. Door al deze oefeningen werd de leerstof duidelijker.
Ik zou Zut alors! zeker aanraden aan andere studenten.


Cathy Sterckx

De onderwerpen die aangehaald werden, kwamen goed van pas en waren een goede voorbereiding op het examen. Dankzij Zut alors! ben ik dus ook geslaagd.
Ik zou het zeker aan anderen aanraden om de lessen ook te volgen omdat je er heel wat uit leert. Je komt twee uur naar de bijles waar je de belangrijkste punten aangereikt krijgt en extra oefeningen krijgt waardoor je je les al goed kent en je het enkel regelmatig eens moet herhalen. Het voordeel van de workshop is dat deze zeer persoonlijk is, in kleine groepjes en enkel met de mensen die echt iets willen bijleren.


Davina De Smet

Zut alors! heeft mij in vele opzichten geholpen. Niet enkel op het vlak van grammatica maar eveneens om me beter voor te bereiden op mijn examen Frans. Door deze sessies was ik ook thuis meer bezig met het Frans.
Zut alors! heeft me doen inzien dat er nog niets verloren was. Frans was een vak waarvoor ik schrik had, maar door deze sessies te volgen heb ik met zekerheid deelgenomen aan mijn examen en kan ik alleen maar positief terug kijken op wat ik allemaal heb bijgeleerd. Ik heb het al verschillende mensen aangeraden.


Lisa De Roeck

Al enkele jaren lukte het me niet om voor de vakken Frans te slagen, dit omdat ik geen goede basis had en omdat het voor mij in de les nogal snel ging. Doordat ik vaak op Frans niet slaagde waren er verschillende vakken die ik niet mocht volgen, waardoor ik steeds meer achterop geraakte.
Uiteindelijk bood HoGent een extra cursus aan, namelijk Zut alors!, waarin het Frans stap voor stap opnieuw wordt uitgelegd. Voor de algemene delen kan je terecht in de workshops en indien je volledig gemotiveerd bent, kan je ook individuele begeleiding krijgen waarbij specifiek jouw problemen/moeilijkheden worden bijgeschaafd. Dat was voor mij dan ook de oplossing. Na enkele jaren moeilijkheden te ondervinden ben ik eindelijk geslaagd op Frans en daarom zal ik deze cursus blijven volgen totdat ik afstudeer. Ik ben de lectoren die zich voor Zut alors! inzetten enorm dankbaar want ik heb vaak gedacht om het op te geven, maar door deze cursus zal ik doordoen tot ik mijn diploma in handen heb.


Aqsa Mehmood
De aanpak was zeer goed, in de workshops werden de thema's behandeld waarmee we in de lessen bezig waren. De leerstof werd in een normaal tempo overgebracht, niet te snel en natuurlijk ook niet te traag waardoor ik de zaken goed heb begrepen.
Ik zou het zeker aanraden aan andere studenten die wat problemen ondervinden bij het vak Frans. Voor mij is het echt de moeite waard geweest!


Naomi Steenbeke
Zut alors! heeft er eerst en vooral voor gezorgd dat ik niet stil bleef zitten met mijn Frans, gezien ik dat semester geen Frans had. Door de vele oefeningen omtrent een bepaald onderwerp die werden gegeven tijdens de lessen krijg je de kans om de theorie snel om te zetten in praktijk. Er wordt rekening gehouden met je persoonlijke kennis en tempo, wat voor een aangename leeromgeving zorgt en de stress om mee te zijn, wegneemt. Ik zou dit aanraden aan iedereen die maar het kleinste probleem heeft met Frans, je mag één maal langs gaan, je mag er elke week langsgaan - wat jij zelf nodig vindt!   


Valentina De Smet
Ik vond de bijlessen heel nuttig en voelde dat ik beter met het Frans overweg kon. Ik zou zeker nog naar de workshops komen en zou zelf graag individuele begeleiding krijgen. Ik vond het een zeer goede docent, ze kon de leerstof heel goed uitleggen en ik snap het beter dan andere jaren.


Thijs Populier
Ik ben zeer tevreden over de workshops. Alle grammatica wordt nog eens op een zeer duidelijke manier uitgelegd met extra overzichtelijke theoriebladen. Dankzij Zut alors! is het mij duidelijker geworden welke de verwachtingen zijn, en kan ik gerichter studeren aan het vak.


Sandra De Graef
Ik had niet gedacht dat ik zo goed zou geholpen worden. Het heeft me ook gemotiveerd om extra mijn best te doen. Ik zag altijd op tegen de werkwoorden omdat ik  door de bomen het bos niet meer zag. Maar door de persoonlijke aanpak begreep ik dat er eigenlijk een systeem in zit. Ondanks mijn problemen die ik had met Frans in het middelbaar ben ik toch geslaagd voor het examen. Bedankt hiervoor!


Ruth Van Mossevelde
Ik zit momenteel in mijn derde jaar marketing. In mijn tweede jaar was ik gebuisd voor Frans 2. Ik heb toen besloten om me in te schrijven voor Zut alors! Ik vind het een heel goed initiatief. Ik kreeg individuele bijles, waarin de leerstof op een andere manier werd uitgelegd dan in de les waardoor ik de leerstof beter begreep. Door Zut alors! was ik ook meer bezig met het Frans waardoor het beter lukte om te leren. 
Ik heb deze examenperiode drie examens van Frans gehad. Een mondeling en een schriftelijk examen van het tweede jaar en een schriftelijk examen van het derde jaar. Dankzij de hulp van Zut alors! ben ik voor alle examens geslaagd. Dit had ik op voorhand nooit verwacht en ben dus heel blij dat het met de hulp van Zut alors! toch gelukt is.
Ik raad dus zeker iedereen die problemen heeft met het Frans Zut alors! aan.


Johanna Blondé
De individuele aandacht heeft me aangemoedigd om meer bezig te zijn met mijn Frans. In vergelijking met vorig jaar heb ik het zeker met meer enthousiasme aangepakt. Er was ook minder druk bij het praten, iets wat me echt geholpen heeft. Ik heb het al aan anderen aangeraden.


Tim Verspeet
Studenten die al iets meer gevorderd zijn, krijgen ruimte om oefeningen te maken en moeten niet steeds wachten op zij die het er nog iets minder vanaf brengen. Er wordt steeds uitleg gegeven en vragen kunnen steeds gesteld worden. Ik zou het zeker aanraden voor zij die er dan ook mee bezig zijn en er iets mee doen. Als je je niet blijft inzetten, gaat het ook niet vanzelf gaan. Persoonlijk vind ik Frans nog steeds niet mijn favoriete taal, maar met een beetje moeite en de lessen Zut alors! kom ik er wel en ik denk dat het sowieso mooi meegenomen is naar later toe.


Milan Dekrem
Dankzij Zut alors! ben ik nu meer bezig met het Frans. Ik zou het aanraden aan studenten die het moeilijk hebben om Frans te volgen in de les zelf.  In Zut alors! kan je altijd vragen stellen en je krijgt ook voldoende oefeningen. Je moet geen schrik hebben om te komen. Het is voor je eigen goed - en het zijn bovendien maar twee uurtjes per week


Catharina De Meester
Zut alors! heeft mij zeker kunnen helpen bij het verbeteren van mijn Frans. Ik had een groot probleem met mijn werkwoorden en door Zut alors! heb ik daar toch al veel meer inzicht in gekregen - zeker door de individuele begeleiding, waar echt stap voor stap gewerkt werd aan de problemen die ik had. Ik vind dit project echt zeer goed en ik zou het dan ook blijven volgen volgend jaar.


Charlotte Gordts
Ik heb zeker en vast iets bijgeleerd. Ik weet nu wat de verschillende tijden precies inhouden en wanneer je ze moet gebruiken. Ik vind dit allemaal zeer goed uitgelegd. Als je vragen hebt, kan je deze ook altijd stellen. Er wordt dan tijd gemaakt om hierop oefeningen e.d. te maken. Ik vindt het goed dat er iets is zoals Zut alors!.