Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

FACULTEIT NATUUR EN TECHNIEK

Afbeelding Faculteit Natuur en Techniek

Moeilijkheden bij het studeren? Geen baas over de stapel leerstof? Weinig studiedrive of neiging om uit te stellen? Gaat het persoonlijk even moeilijk? Problemen met taal? Geen nood. We zijn er voor je.

Individuele
coaching

We zoeken samen een oplossing op maat om je studierendement te optimaliseren en je slaagkans te verhogen. We werken op je eigen cursussen en er worden handige tips, tricks en technieken aangeleerd. Deze coaching is individueel omdat we aansluiten bij de eigen stijl en studieaanpak van de student.

Anticiperen op valkuilen in studievaardigheden

Tijdens de onthaalweek krijg je een link om de SIMON-test in te vullen. Via deze test krijg je onder meer zicht op de valkuilen in je studieaanpak.

Studeren met een functiebeperking

Wil je meer weten over studeren met een functiebeperking aan de HoGent? Op onze pagina's over studeren met een functiebeperking zetten we alles voor jou op een rijtje.

Modules in studievaardigheden

  • studiemethode
  • studieplanning
  • voorbereiding blok- en examenperiode
  • controle studiestress

Iedere module omvat minimum 1 individuele sessie van 1 uur en 1 uur feedback met opvolging per semester. Dit in onderlinge afspraak en naargelang de specifieke situatie van de student. Deze begeleiding is gratis. In de loop van het academiejaar worden bovenstaande modules ook in groepssessies aangeboden.

Begeleiding rond Nederlandse taalvaardigheid

Tijdens de onthaalweek kunnen alle alle eerstejaarsstudenten de zelftest InstrumenTaal invullen om hun Nederlandse taalvaardigheid in kaart te brengen. Via een persoonlijk feedbackrapport, kom je te weten wat je sterke punten en je werkpunten zijn. Je krijgt ook een uitgebreid overzicht van de ondersteuningsmogelijkheden binnen de opleiding.

Online studiebegeleiding

Op de elektronische leeromgeving in de cursus ‘studiebegeleiding FNT’ (enkel toegankelijk na inschrijving), kunnen studenten in totaal elf filmpjes van telkens ongeveer drie minuten vinden. In elk van die filmpjes wordt kort en bondig één thema rond studiebegeleiding uitgespit. De onderwerpen zijn: doel van de SQ3R-studiemethode, werking van het geheugen, structureren, wat blokken, blokken met drie geheugens, test jezelf, herhalen, intro rond studieplanning, een planning maken, faalangst en concentratie.

 

Contact

campus Melle
Véronique De Bleeker
09 243 28 12

 

Contact

campus Schoonmeersen lokaal D1.26
Vincent Willemyns
09 243 27 29