Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

OVERZICHT

Studentenbegeleiding aan HOGENT

Professionele begeleiding in elke fase van je leertraject

 
 

Studiebegeleiding

Vind je het moeilijk om een studieplanning op te maken? Weet je niet goed hoe je al die leerstof moet verwerken? Vind je het lastig om een onderscheid te maken tussen bij- en hoofdzaken? De studiebegeleider ondersteunt je in het leren leren.

Meer info
 
 

Bijzondere statuten

Wil je meer weten over studeren met een functiebeperking aan HOGENT, bijzondere statuten voor topsporters, ondernemers, kunstenaars of studenten die een mandaat uitoefenen? Of wil je individuele onderwijs- en examenmaatregelen aanvragen? HOGENT staat klaar om je bij te staan. 

  Studeren met functiebeperking   Bijzonder statuut 
 Individuele onderwijs- en examenmaatregelen
 
 

Psychosociale en financiële ondersteuning

Worstel je met emotionele en/of relationele problemen en raak je er zelf moeilijk uit? Worstel je met faalangst, uitstelgedrag of heb je moeilijkheden met assertiviteit? Loop eens langs bij de afdeling Zorg van de directie Studentenvoorzieningen.

Contactgegevens
 
 

Financiële ondersteuning

Ben je op zoek naar informatie over studietoelagen, jokerkrediet, beursstudent, bijna-beursstudent of vermindering op het studiegeld? Loop eens langs bij de afdeling Zorg van de directie Studentenvoorzieningen.

Contactgegevens
 
 

Groepstrainingen

Er worden groepstrainingen georganiseerd voor studenten die worstelen met faalangst en uitstelgedrag. Elke groepstraining bestaat uit meerdere sessies en dient in haar totaliteit gevolgd te worden. Naast deze groepstrainingen blijft het ook mogelijk om individuele begeleiding op te starten, ook voor dieperliggende problematieken.

Meer info
 
 

Studietrajectbegeleiding

Zit je met vragen over je studiecontract, je geïndividualiseerd traject, opleidingsonderdelen naar keuze of afstudeerrichtingen? Aan elke opleiding is een studietrajectbegeleider verbonden bij wie je terechtkunt.

Contactgegevens   Vrijstellingen

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je echt niet welke studie bij je past? Of twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over regelgeving of opleidingen binnen het hoger onderwijs? Onze studieadviseur kan jou op weg helpen. Neem contact op met onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89.

Infomomenten
 
 

Introductiecursussen

Beschik je over de noodzakelijke voorkennis, maar moet die nog even worden opgefrist ? Wil je ondervinden hoe het er in de hogeschool aan toegaat? Dan zijn onze introductiecursussen voor jou de oplossing. De meeste worden georganiseerd in de tweede helft van september.

Meer info
 
 

Start.HoGent: jouw startpunt aan HOGENT

Tijdens de onthaalweek krijg je een link om de SIMON-test in te vullen. Via deze test kan je nagaan of je over de startcompetenties beschikt die van jou verwacht worden. Nadat je deze test hebt ingevuld, krijg je onmiddellijk persoonlijke feedback.

Start.HoGent.be
 
 

Ombudspersoon

De ombudspersoon treedt op als bemiddelaar bij geschillen tussen een student en één of meerdere personeelsleden.

Meer info