Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

VRIJSTELLINGEN

 

Heb je al credits behaald en wil
je opnieuw studeren?

Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden.

 • Ben je nog niet ingeschreven, maar heb je al credits behaald in een vorige opleiding en wil je weten of je vrijstellingen kan krijgen in je nieuwe opleiding aan de HOGENT? Bekijk in onze vrijstellingsmonitor dan eerst even het overzicht van vrijstellingen die in het verleden zijn toegekend en vraag ze nadien digitaal aan.

  Vind je jouw opleiding niet terug in de vrijstellingsmonitor? Dit betekent niet automatisch dat er geen vrijstellingen mogelijk zijn. Je kan altijd een digitale aanvraag indienen voor de vrijstellingen waarvoor je in aanmerking denkt te komen.

  Studenten in een bacheloropleiding kunnen de digitale vrijstellingsaanvraag op het laatste tabblad van de webregistratie indienen (uitgezonderd studenten van de School of Arts). Deze registratie is nog geen bindende inschrijving, maar laat ons wel toe na te gaan welke credits je al behaalde of voor welke credits je momenteel bent ingeschreven. Via dit kanaal zal je je persoonlijk dossier verder kunnen opvolgen. Daarnaast kan je ook een vrijstellingsaanvraag indienen na je effectieve inschrijving.
   
 • Ben je al ingeschreven als student aan de HOGENT? Vraag je vrijstellingen dan aan via iBamaflex na je (her)inschrijving.
   
 • Deadlines voor je aanvraag:  vraag je vrijstellingen voor opleidingsonderdelen van het 1ste semester en jaaropleidingsonderdelen uiterlijk op 15 oktober 2019 aan. Bij inschrijving na 1 oktober 2019, moet de aanvraag binnen de 15 kalenderdagen na inschrijving gebeuren. Vrijstellingen voor opleidingsonderdelen van het 2de semester kunnen tot uiterlijk 29 februari 2020 aangevraagd worden.

De studiefiches van onze opleidingsonderdelen kunnen je helpen om de vergelijking te maken met de credits die je al behaalde.

Heb je nog vragen over vrijstellingen? Contacteer dan je studietrajectbegeleider voor meer info.