Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

Workshops voorkomen faalangst en uitstelgedrag

Korte workshop: Vermits het voorkomen van faalangst en uitstelgedrag gerelateerd is aan studieplanning en studiemethode, is deze workshop  geïntegreerd met de sessie ‘effectiever studeren en plannen’ (1x 2uur, op een vrij lesmoment). De datum wordt via mail gecommuniceerd waarbij je je dan kan inschrijven via ‘Chamilo’.

Langere workshop (2 avonden van 2 uur): Hier dien je eerst een korte digitale vragenlijst in te vullen om na te gaan of je in aanmerking komt, en deze mailen naar vincent.willemyns@hogent.be . Hij is de studentenpsycholoog. Deze workshop geeft méér technieken waaruit je kan kiezen of je kan ze integreren naar nog méér effectiviteit.

Heb je een workshop gevolgd en heb je daarna nog specifieke vragen? Heb je behoefte aan een intensievere begeleiding of zijn er bepaalde aspecten die je liefst individueel wenst te bespreken, maak dan een afspraak met de studentenpsycholoog.

Wil jij ...

Een krachtige éénvoudige techniek aanleren die meteen meerdere positieve studie-effecten als doel heeft?  
Dan is deze workshop misschien iets voor jou. In deze workshop wordt een beproefde techniek - de hartcoherente ademhalingstechniek - , concreet gedemonstreerd zodat je meteen aan de slag kan.

 
Hartcoherente ademhalingstechniek

Vele ontspanningstechnieken zeggen ‘langzaam diep ademhalen’. Nu is wetenschappelijk aangetoond als je 3 maal per dag 5 min. in- en uitademt op een specifiek ritme, dat je hersenen in stressloze balans komen. Effecten: reductie van uitstelstress, studiestress en faalangst, een stijging van immuniteit, weerbaarheid, concentratie, en geheugen, een daling gemiddelde bloeddruk/hartslag, positiever denken.

Interesse?

Inschrijven kan via het studentenplatform Chamilo.

Over de aangeleerde technieken

Impressie "0 tot 10 seconden"-techniek met studenten HoGent op AVS

Impressie hartcoherent ademhalen studenten HoGent

Impressie hartcoherent ademhalen studenten HoGent

Aanpakken van faalangst en uitstelgedrag

HOGENT organiseert naast deze workshops ook groepstrainingen rond sociale vaardigheden. Wil je met medestudenten aan de slag rond faalangst, uitstelgedrag of spreken voor een groep? Schrijf je dan in voor een training die bestaat uit meerdere avondsessies. Er worden ook shortsessies rond faalangst, uitstelgedrag, relaxatie, beter slapen (e.a.) georganiseerd: dit zijn eenmalige sessies van 2 uren. Voor de studenten van de School of Arts zijn er ook specifieke workshops: 'Sterker omgaan met performance' en 'Sterker omgaan met blokkades in je creatief proces’.

Meer info