Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 20 01
fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
+32 (0)9 243 27 00
fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 22 00
fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
+32 (0)9 267 01 00
www.hogent.be/arts
schoolofarts@hogent.be

Sociale media

DUURZAME VOEDING

 

Hap Hap App

Via de gratis iPhone-app 'hogent resto' kan je zien waar je aan de HoGent kan eten en wat je op je bord zal krijgen! (Voor iOS en Android, gratis via iTunes en Google Play)

Studentenkaart = betaalkaart

Wist je dat je de studentenkaart ook als betaalkaart kan gebruiken? Je kan er kopieën mee betalen, maar ook je eten in de studentenresto’s en cafetaria’s.

 


Rolmodellenproject
2016-2017

Als rolmodel vertel je aan jongeren uit het secundair onderwijs jouw specifieke ervaringen met ‘studeren binnen het hoger onderwijs’. Je hebt de zinvolle taak hen te sensibiliseren en hen te motiveren om een actief studiekeuzeproces te doorlopen. Meer info? Klik dan hier.

Een product wordt als duurzaam beschouwd als er rekening wordt gehouden met een minimale impact op het milieu en het klimaat, een beperkt verbruik van (fossiele) energie en een correcte vergoeding voor de producent.

Aanbod duurzame catering

Fairtrade

  • Alle koffie en cacaopoeder
  • Oxfam-fruitsapjes & bio-limonades
  • Fairtrade snacks in automaten
  • Fairtrade snoep in alle resto's en cafetaria's
  • Deelname aan Week van de Fairtrade

Duurzame Donderdag

          Keuze uit twee vegetarische schotels en een duurzame visschotel in alle resto's 

Vegetarisch

  • Dagelijks vegetarische schotel en vegetarisch broodbeleg
  • Deelname aan de actie “40 dagen zonder vlees”

Vis

  • Aanbod van duurzame vis voor warme schotels en broodbeleg
  • Tonijn (ernstig bedreigd) werd van het menu geschrapt

Seizoensproducten

  • Fruit

Afvalbeheer

Afval wordt zowel door de klanten als in de keukens gesorteerd:

  • PMD
  • GFT
  • Glas
  • Karton/papier
  • Restafval
  • Voedseloverschotten
  • Oliën

Er staan afvalrecipiënten en informatieve borden waar nodig.

Afvalreductie

Beperken van afval en voedselverspilling:

  • productie maaltijden stopt om 13 uur
  • broodbeleg en garnituur in individueel verpakte potjes
  • gebruik wegwerpmateriaal: bio-bekers, servetten (niet meer bedrukt en van cellulose: dunner en minder belastend), bio-plastic lepeltjes en messen voor de broodjes buiten de middagperiode, verpakking broodjes, wegwerppotjes voor beleg, soep.
  • overschotten: selectieve ophaling van voedseloverschotten (voor biogascentrale) en gebruikte oliën, doneren van voedseloverschotten aan caritatieve instelling
  • herbruikbare drinkfles