Facebook Pixel Onthaalweek: bib en aanverwante zaken - Hogeschool Gent
Foto Onthaalweek: bib en aanverwante zaken

Onthaalweek: de bib en aanverwante zaken.

O

Onthaalweek: de bib en aanverwante zaken.

Bibliotheek

Alle info over de bib kan je makkelijk terugvinden via de webpagina van de bib. En de bib beantwoordt niet aan het clichébeeld dat misschien in je hoofd zit.

 

Internet in de bib

Kijken hoe je op de wifi geraakt? Ga naar hogent.be/helpdesk en klik op connectiviteit.

Wil je op het bekabelde netwerk? Geen kabeltje? Ga dan even naar de balie. De medewerker leent je dan wel een utp-kabel uit. Ga naar hogent.be/helpdesk en klik op bekabeld internet via Campus Connect.

Chamilo

Chamilo is het leerplatform van de hogeschool. Het is vergelijkbaar met andere leerplatformen die je wellicht kent uit de middelbare school zoals smartschool, moodle,...

In het filmpje vind je een klein woordje uitleg over Chamilo. Het wijst een beetje zichzelf uit, maar later krijg je zeker nog meer info over alle toeters en bellen in Chamilo.

Software

Op de computers in de bib staat niet alle software die aan HOGENT gebruikt wordt geïnstalleerd. Daarom kan je die zelf downloaden op je laptop. Het Officepakket kan je zelfs 5 keer installeren. Hoe je dat doet, zie je hier.

Andere software die je nodig hebt voor je opleiding kan je hier downloaden academicsoftware.eu. Inloggen doe je met je mailadres en je paswoord. Je vindt er onder andere ook de Windows 10 Education. Er wordt erg warm aanbevolen om die te installeren. Je laptop zal het appreciëren telkens je (veeleisende) software draait. Problemen bij de installatie? Klik op de knop support op dezelfde pagina.

Printen, kopiëren en scannen

Enkele belangrijke webpagina's:

Snel en eenvoudig boeken
vinden aan HOGENT

Om te zoeken in de catalogus van HOGENT ga je naar hogent.be/student/bibliotheken/. Onder het tabblad 'Catalogus' kan je zoeken in de bibliotheekcollectie van HOGENT.

Nog meer weten? Klik hier.

 

Zoeken in databanken

De onthaalweek is wat vroeg om al in de databanken te duiken. Wil je toch al eens een kijkje nemen? Dan toont dit filmpje hoe je erin zoekt.

Nog meer weten? Klik hier.

 

Reserveren

De bib doet meer dan boeken lenen. Wil je een lokaaltje reserveren om met je groepje een presentatie voor te bereiden? Heb je een camera nodig voor een taak, een beamer, een koptelefoontje om in de bib naar een filmpje te kijken, een laptop om vlug iets te proberen in de bib? Dat kan allemaal en is bovendien gratis. Hoe dat kan ontdek je in dit filmpje.

 

3D printen

Wil je een voorwerp in 3D printen? Ook dat kan. Op deze pagina vind je alle info.

 

Alles op één pagina

Op deze pagina kan je zo goed als alle info die je meekreeg nog eens rustig nalezen.