Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 20 01
fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
+32 (0)9 243 27 00
fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 22 00
fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
+32 (0)9 267 01 00
www.hogent.be/arts
schoolofarts@hogent.be

Sociale media

DE SMAAK TE PAKKEN

Afbeelding De smaak te pakken

Ontdek op deze pagina wat de meerwaarde kan zijn van een buitenlandse ervaring, en ontdek welke mogelijkheden de HoGent jou te bieden heeft tijdens je opleiding.

Grow
up!

Trek eropuit en verleg je grenzen: je zal verrast zijn hoeveel je over jezelf ontdekt. Je leert initiatief te nemen en beslissingen te maken, verantwoordelijkheid op te nemen en voor jezelf op te komen. Ben jij klaar om de vleugels te spreiden?

Stand
out!

Een internationale ervaring tijdens de opleiding wordt door werkgevers als een absolute meerwaarde beschouwd en zal je kansen op de arbeidsmarkt gegarandeerd verhogen. Pak uit met je talenkennis en interculturele vaardigheden. Een HoGent-diploma is uiteraard al een mooi begin, maar misschien wil jij nóg aantrekkelijker worden voor toekomstige werkgevers?

Get
savvy!

Er is geen betere manier om een land te leren kennen dan door er te wonen. Dompel jezelf onder in de cultuur, gebruiken en smaken van je bestemming. Maak kennis met de locals en met andere buitenlandse studenten en beleef de hechtheid van die internationale community. Maak vrienden van over de hele wereld en verbeter je talenkennis in sneltempo. Ben jij klaar om jezelf te verrijken?

Change your
perspective!

Maak kennis met een andere aanpak van onderwijs tijdens de buitenlandse studie of een andere werkethos tijdens de internationale stage. Leer problemen vanuit een verfrissend nieuwe hoek aan te pakken. Wil jij door een nieuwe bril leren kijken?

Begint het te kriebelen? Kies hieronder de buitenlandervaring die het beste bij jou past! 

De buitenlandervaring gevonden waar je naar op zoek was? Lees dan snel verder en ontdek wat er allemaal komt kijken bij een periode in het buitenland, wat de beursmogelijkheden zijn en wat je precies moet doen om je doel te bereiken.