Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

INTERNATIONALISATION OP DE CAMPUS

 

Internationalisation op de campus

Kan je niet voor langere tijd in het buitenland stage lopen of studeren maar wil je toch jouw cv in het oog laten springen met een internationale ervaring? Wil je al eens proeven van een korte versie van internationale studie om te bepalen of de lange versie je wel zal liggen? Wil je tijdens je opleiding in contact komen met buitenlandse studenten? Dan zijn de formules op deze pagina misschien iets voor jou.

International
Days

Elk jaar organiseert HOGENT International Days om jou vertrouwd te maken met de internationale mogelijkheden. Onze buitenlandse studenten zijn er om je te laten kennismaken met hun land, cultuur en onderwijsinstelling. Verder kan je oud-studenten spreken met een buitenlands semester op hun cv. Zo halen we alles uit de kast om jou te overtuigen van het nut van een internationale ervaring.

De International Days vinden plaats in december 2018. Meer info volgt nog.

Buddy van buitenlandse
studenten

Elk semester verwelkomen we tientallen buitenlandse studenten van onze partnerinstellingen. Ze worden ondergedompeld in een nieuw land met een andere cultuur, andere smaken en andere gewoontes. HOGENT probeert hen zo goed mogelijk wegwijs te maken op de campus en hen te begeleiden in hun studietraject en administratie. Maar het is een grote meerwaarde om ook buiten de campus wegwijs te worden gemaakt zodat ze het maximum uit hun buitenlandse ervaring halen. Daarvoor doet HOGENT een beroep op studenten, de zogenaamde buddies.

Wil jij op deze manier kennis maken met een andere cultuur, je talen oefenen en vrienden maken over heel Europa (en soms ook daarbuiten)? Meld je dan per e-mail aan bij incoming@hogent.be.

Internationale dimensie
in je opleiding

HOGENT-opleidingen bieden heel wat mogelijkheden om je horizon te verruimen en je studiegebied vanuit een mondiaal perspectief te bekijken.  

Zo kan je in sommige opleidingen een korte internationale ervaring opdoen binnen het bestaande studieprogramma, door een vak als Internationaal Portfolio, één of meerdere taalvakken, een buitenlandse studiereis of een summer school bij een buitenlandse partnerschool. Biedt jouw opleiding zulke mogelijkheden? Dan kan je deze ontdekken op de opleidingspagina's van deze website. Voor het aanbod aan summer schools kan je dan weer terecht op het leerplatform Chamilo

De internationale dimensie van de Hogeschool Gent beperkt zich niet tot studentenuitwisselingen. Onze lectoren nemen over heel de wereld deel aan projecten op het vlak van onderwijs en onderzoek, vaak samen met hun studenten. Op die manier kan je ook zonder zelf te reizen met ontwikkelingen in internationaal georiënteerd onderzoek kennismaken, leer je je vakjargon in andere talen kennen en door de aanwezigheid van inkomende buitenlandse studenten wordt de internationale dimensie van onze opleidingen verder aangescherpt.