Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 20 01
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

OPENDEURDAG: INTERNATIONAL OFFICE

 
International Office

Tijdens de opendeurdag vind je ons in het B-gebouw op de campus Schoonmeersen en kan je doorlopend info verkrijgen tussen 10 en 17 uur.

Campus Schoonmeersen
Gebouw B

Je kan er als student niet om heen: de wereld kennen behoort tot je basisuitrusting. HOGENT laat je er dan ook op uit trekken en je grenzen verleggen tijdens je opleiding. Ben je klaar om je vleugels te spreiden? Spring dan mee in het HoGent internationaal bad:

 
Stage of studie in het buitenland

Kies, samen met steeds meer studenten, voor een stage of studiesemester in het buitenland of over de taalgrens in België. Wij bieden je de kans om bij één van onze 300 partners binnen of buiten Europa een deel van je studie te volgen of je stage in het buitenland te doen bij één van de stageplaatsen in ons wereldwijd netwerk.

Korte internationale ervaring

Nog wat internationale drempelvrees? De meeste HoGent-opleidingen bieden de kans om een korte internationale ervaring op te doen binnen het bestaande studieprogramma: een buitenlandse studiereis, een summer school bij een buitenlandse partnerschool of een taalstage behoren tot de mogelijkheden.

Internationalisering op de campus

Of hou je het liever bij een internationale ervaring op onze campus? Dat kan perfect. Ook op de campus brengt HOGENT de wereld naar je toe, zodat je je opleiding vanuit een internationale bril kan bekijken. Een greep uit het aanbod: je krijgt les van buitenlandse docenten, volgt samen met buitenlandse studenten les in het Engels, versterkt je talenkennis door anderstalig lesmateriaal te gebruiken of maakt als ‘buddy’ een buitenlandse student wegwijs in het Gentse studentenleven.