Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

DE HGSR UIT DE STARTBLOKKEN

Afbeelding De HGSR uit de startblokken

Laat van je horen!

Met de affiche ‘laat van je horen’ start de HGSR het academiejaar: nieuwe studenten vonden een affiche vol oren met aan de achterkant een handige jaarkalender in hun onthaalpakket, studenten­vertegen­woordigers gaven het beste van zichzelf om de nieuwe studenten warm te maken voor studentenparticipatie. De stu'vers weigerden alleen om de reuze-oren op te zetten, die de al te ijverige studentenmedewerkers hadden aangekocht ter ondersteuning van de actie …

Student Kick-Off

Student Kick-Off: ook daar kon je niet naast kijken. De HGSR sloeg de handen in elkaar met het Centrum voor Ondernemen en kwam na enkele brainstormsessies op het grandioze idee om heel het Sint-Pietersplein in te nemen met slechts vijf standen (ter vergelijking: UGent had er maar efkes 28 …).

Maar niet getreurd, we hebben het hele plein in rep en roer gezet met onze wedstrijd: ‘Vind de 5 Wally’s op het plein en win een reischeque’. Vijf studenten in Wally-outfit verstopten zich tussen de massa en deelden heel de namiddag stempels uit aan de deelnemers.  De internationale student die net die dag zijn meest zomerse outfit uit de kast had gehaald, een rood-wit gestreepte T-shirt, begreep er niets van. Meer dan duizend deelnameformulieren gingen over de toonbank, 495 studenten dienden een geldig deelnemingsformulier in en een onschuldige hand trok de gelukkige winnaar: Stefanie Theunynck van de faculteit Mens en Welzijn!

En ook nog dit: in de stand van de HoGent kon je deelnemen aan een fotoshoot: ‘Neem plaats in de grootste Wally-prent van de (Ho)Gent!’ 320 studenten lieten zich fotograferen met Wallymuts. Het eindresultaat, alle Wally’s ad interim op één poster, is binnenkort te zien op deze website.

United Colors of Ghent

Op maandag 30 september en dinsdag 1 oktober richtten we samen met Tumult.fm,
onze parttner in cultuur, DJ sets in ter promotie van onze openingsfuif, United Colors of Ghent.

Surf zeker eens naar Tumult.fm. Je kan er elke dag gratis tickets winnen voor culturele
voorstellingen in Gent.

Participatie

Op 1 oktober vond de eerste algemene vergadering plaats. Er waren heel wat mandaten te verdelen: de voorzitters van de verschillende werkgroepen werden verkozen, net als de studenten die in de verschillende raden en commissies van de HoGent zullen zitten.

Maar een voorzitter alleen maakt nog geen werkgroep … Ben jij geïnteresseerd om mee te werken rond één van de volgende thema’s: communicatie, ecologie, ICT, internationalisering, kwaliteit en onderwijs, of extern (buiten de HoGent)? wie is wie.

Student in het bestuursorgaan: bestuurscollege

Op 3 oktober vonden de verkiezingen plaats voor de student in een van de bestuursorganen van de HoGent, het bestuurscollege, een nieuw en heel belangrijk mandaat. Deze student werd gekozen uit twee kandidaten, studenten die ook zetelen in het inrichtingsorgaan van de HoGent. Koen Schurgers werd door de Hogeschool Gent Studentenraad voorgedragen!

Participatiecommissies

Ook de participatiecommissies in de verschillende faculteiten en de School of Arts zijn van start gegaan. Wil jij meewerken? Neem zeker contact op met David van der Rol, studentenmedewerker. Iedereen is welkom.

De kop is eraf, het academiejaar gestart, en niet vergeten: laat van je horen! Jij hoort zeker nog van ons!

 

Contact

Campus Schoonmeersen
gebouw D - lokaal 0.07
studentenraad@hogent.be