Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

DE HOGENT STUDENTENRAAD ZIT NIET STIL!

Afbeelding De HoGent Studentenraad zit niet stil!

Free your mind: beweging tijdens de blok

De HoGent Studentenraad en de sportdienst van de HoGent organiseerden opnieuw ‘Free Your Mind’ Bewegen is gezond! Vooral tijdens de blok- en examenperiode is het belangrijk om geregeld de ledematen te strekken. Free Your Mind zorgde ervoor dat de blokkende studenten elke dag een half uurtje konden ontspannen. Het blokken ging achteraf zeker twee keer zo snel.

‘Free your mind’ werd elke dag aangeboden van 14.30 tot 15 uur. Ondanks de kou en de regen waren er telkens toch een vijftiental studenten aanwezig. Elke dag opnieuw trotseerden ze weer en wind voor het half uurtje bewegen. Jan Desmet van de sportdienst leidde alles in goede banen. Op het programma stonden lichte activiteiten zoals een potje voetballen, frisbeeën, balspelletjes, hoelahoep, baseball, lacrosse, kubb, ...

Enquête BLOK@BYB & BYBS HoGent

De HoGent Studentenraad polste naar jouw mening over de openingsuren en dienstverlening van de bibliotheken. Op dit moment wordt alles verwerkt. Met de resultaten van de enquête gaat de HGSR met de betrokken diensten overleggen hoe de HoGent-bibliotheken hun dienstverlening (nog) beter kunnen afstemmen op vragen van studenten.

TUMULTINGENT#2 call for artist-applications

Meer informatie.

Studentenparticipatie: bestuurscollege

HoGent-studenten hebben een vertegenwoordiger in het bestuurscollege van de HoGent. Koen Schurgers zal ons nog vertegenwoordigen t.e.m. 28 februari. Daarna vertrekt hij naar Dublin voor een buitenlandse stage. Koen wordt opgevolgd in het bestuurscollege door Jens Antjon. De HoGent Studentenraad bedankt Koen voor zijn fantastische inzet en vele werk en wenst hem heel veel succes in Dublin.

Het bestuurscollege is een mandaat waar heel wat werk bij komt kijken. Daarom heeft Jens Antjon in overleg met de stuurgroep beslist om zijn ontslag als voorzitter van de studentenraad in te dienen. Want beide mandaten zijn zeer moeilijk te combineren. Studenten hebben recht op een kwaliteitsvolle vertegenwoordiging in alle bestuursorganen.

Kandidaturen voor het voorzitterschap kunnen worden ingediend tot 13 januari. Meer informatie.

Maak kennis met de nieuwe voorzitters van de werkgroepen communicatie en ecologie

Jonas Rooman volgt Koen Schurgers op als voorzitter van de werkgroep communicatie en Kirsten Bonte is de nieuwe voorzitter van de werkgroep ecologie. Twee kersverse voorzitters, die er weer invliegen en zich engageren als studentenvertegenwoordigers.

Ben jij ook geïnteresseerd om mee te werken rond een van de volgende thema’s: communicatie, ecologie, ICT, internationalisering, kwaliteit en onderwijs, of extern (buiten de HoGent)? Laat dan van je horen! Alle contactgegevens vind je bij structuur HGSR en/of wie is wie.

Kort-kort-kort

  1. Laat je niet vangen: de blokkende studenten in de BLOK@BYB op campus Schoonmeersen werden op dinsdag 21 januari aangenaam verrast. Ze lieten zich vangen door de leuke post-itjes die werden uitgedeeld door het personeel. De overheid wil met de campagne vooral misverstanden over cannabisgebruik ontkrachten en jongeren correct informeren. De boodschap van de campagne: wees geen domme goudvis, laat je niet vangen.
  2. Ho, ho, ho… Kerstmarkt 2013. Dankzij de inzet van heel wat studenten en personeel was onze jaarlijkse kerstmarkt weer een succes. We konden 620 euro afgeven aan Poverello Gent. Met dank aan al onze sympathisanten die weer paraat stonden om ons logistiek en financieel te ondersteunen.
  3. Blokkeren in je agenda:
    - HGSR film quiz op donderdag 20 maart.
    - Het groot Gents dictee voor studenten op dinsdag 25 maart! Dan barst de strijd los tussen de Gentse studenten: wie schrijvt de minste vouten?