Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 20 01
fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
+32 (0)9 243 27 00
fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 22 00
fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
+32 (0)9 267 01 00
www.hogent.be/arts
schoolofarts@hogent.be

Sociale media

STUDENTENJOB

 


Rolmodel worden

Als je minstens zestig studiepunten hebt behaald, kan je je engageren als rolmodel. Zo sensibiliseer je jongeren uit het secundair onderwijs voor een opleiding in het hoger onderwijs. Interesse? Klik dan hier.

 

Jobdienst

 

Op zoek naar een studentenjob?

Stuvo HoGent is partner in de JOS-databank met een groot aanbod studentenjobs. JOS staat voor Jobstudenten Systeem en is een uniek initiatief in samenwerking met de VDAB.

De JOS-databank  laat jou toe om een studentenjob te vinden waar jij dat wil: daar waar je woont, waar je studeert of waar dan ook. Alle info vind je op https://www.vdab.be/jos.

Je rechten en plichten

De gevolgen voor de sociale zekerheid, de kinderbijslag en de belastingen zijn verschillend en afhankelijk van je statuut (werknemer of zelfstandige), de periode waarin je werkt, hoeveel je werkt en het loon dat je verdient. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van studentenarbeid, surf dan naar centen voor studenten.

Werk je als jobstudent met een studentenovereenkomst? Dan mag je 475 uur per jaar werken zonder dat jij en je werkgever sociale bijdragen moeten betalen op je loon. Het maakt niet uit of je tijdens de zomervakantie werkt of tijdens het schooljaar. Op student@work.be vind je meer info, kan je nagaan hoeveel uren je nog over hebt en kan je een attest afdrukken waarop het resterend aantal uur vermeld staat. Veel werkgevers vragen naar dit attest omdat ze zo zeker weten dat jouw uren nog niet opgebruikt zijn.