Facebook Pixel Infosessies en workshops rond studiekeuze - Hogeschool Gent
Foto Infosessies en workshops rond studiekeuze

Infosessies en workshops rond studiekeuze.

I

Infosessies en workshops rond studiekeuze.

Loopt het academiejaar niet volledig zoals je dacht en twijfel je aan je studiekeuze? Overweeg je om voor een andere opleiding te kiezen, maar heb je nood aan een extra duwtje in de rug? Bij HOGENT begrijpen we dat kiezen niet gemakkelijk is. Nochtans is het zélf maken van een goede studiekeuze de eerste stap naar succes in het hoger onderwijs.

We bieden twee formules aan om je te helpen bij het maken van jouw studiekeuze. Jij bepaalt of je wel of niet gebruik wenst te maken van het volledige aanbod.

Infosessie studiekeuze
en heroriëntering.

Zit je met vragen over hoe je een goede studiekeuze maakt, welke gevolgen een heroriëntering heeft voor je leerkrediet of wat de financiële implicaties zijn?

In deze infosessie ligt de focus op studenten die momenteel twijfelen aan hun studiekeuze en die overwegen om te heroriënteren. We doorlopen gedurende een uur enkele stappen die essentieel zijn voor het maken van een goede studiekeuze. Je krijgt concrete informatie over de mogelijke implicaties van heroriëntering en uitleg over de mogelijkheden om te starten in februari. Na de infosessie is er ruimte voor vragen.

Wanneer?

  • Woensdag 20 januari
    van 19u tot 20u (via Microsoft Teams)

Workshop eerste
hulp bij studiekeuze.

Heb jij een extra duwtje in de rug nodig en heb je zin om actief aan de slag te gaan tijdens een interactieve workshop?

Deze online workshop bestaat uit twee sessies van telkens anderhalf uur. De studietrajectbegeleiders reiken je concrete tools aan om je weg te vinden in het labyrint van keuzes. We gaan samen met jou op onderzoek naar jouw interesses en talenten. Met die tools ga je vervolgens zelf aan de slag.
Deze workshop is geschikt voor laatstejaarsleerlingen secundair onderwijs die nog geen concreet interessegebied hebben en voor studenten die van opleiding wensen te veranderen.

Wanneer?

  • Workshop (online):
    dinsdag 26 januari én donderdag 28 januari
    van 18 tot 19.30 uur (via Microsoft Teams)

VOLZET

 

Contact.

Heb je vragen? Neem dan contact op met evaline.coussement@hogent.be of 09 243 22 92.