Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

Afbeelding algemeen

Verder studeren of opnieuw studeren

Elke dag wordt het concept ‘levenslang leren’ belangrijker. De flexibilisering van het onderwijs zorgt ervoor dat de mogelijkheden en het aanbod om verder te studeren uitbreiden. Bijscholen, actualiseren en specialiseren is immers een must, ook voor hogergediplomeerden. De Hogeschool Gent biedt daarom tientallen vervolgopleidingen aan. Op die manier verhoog je je kans op een succesvolle intrede op de arbeidsmarkt. Ook als je al een poos geleden bent afgestudeerd, kan je via onze gespecialiseerde opleidingen je kennis en vaardigheden actualiseren of uitdiepen.

De bachelor na bachelor- en master na masteropleidingen, de postgraduaten en de specifieke lerarenopleidingen (SLO’s) gebeuren vaak in voltijds dagonderwijs. Sommige cursussen kunnen worden gecombineerd met je job. De nascholingen lopen meestal over kortere periodes en zijn meer geschikt voor wie al een baan heeft.

Heb je al een professioneel bachelordiploma, dan kan je via een schakelprogramma een masterdiploma behalen. Via een voorbereidingsprogramma kan je een master behalen die niet rechtstreeks aansluit bij je academische bachelordiploma. Ook kan je in sommige gevallen je werkervaring, in de vorm van Eerder Verworven Competenties (EVC), in rekening brengen.

Meer info