Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

FLEXIBEL VERDER STUDEREN

 


Rolmodel worden?

Sfeerbeeld rolmodel

Rolmodel worden in semester 2 van academiejaar 2018-2019 ? Dit kan vanaf 60 behaalde credits! Klik hier voor meer info en om je in te schrijven voor de vormingsdag op 16 februari.

Afbeelding flexibel verder studeren

Naast het flexibele systeem op basis van credits en semesters, kan je ook op flexibele wijzen verder studeren:

 • Je wil van een professionele bachelor naar een master overstappen middels een schakelprogramma (bv. van verpleegkunde naar de master in de verpleegkunde en de vroedkunde)
 • Je wil van een academische bachelor naar een bepaalde master overstappen via een voorbereidingsprogramma (bv. van handelswetenschappen naar toegepaste economische wetenschappen)

De mogelijkheden

 • Als je al werkervaring hebt en je graag opnieuw wil studeren kan je de competenties die je opgedaan hebt op de arbeidsmarkt valoriseren (Eerder Verworven Competenties). Je kan ze omzetten in een "Bewijs van Bekwaamheid" en op die manier vrijstellingen krijgen.
 • Wie werkt kan zijn job vaak handig combineren met studeren dankzij afstandsleren.
 • Opleidingscheques en BEV
  • Opleidingscheques
  • Werknemers kunnen , los van hun werkgever, een opleiding volgen. Onder bepaalde voorwaarden betaalt de Vlaamse Overheid 50% van de opleidingskosten. Meer info, voorwaarden en de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen, vind je op de website van de VDAB.
  • Betaald educatief verlof (BEV)
   Betaald educatief verlof is een individueel vormingsverlof voor werknemers uit de privésector. Je hebt via betaald educatief verlof recht op afwezigheid op het werk om je te vormen of bij te scholen. Je kiest zelf welk soort opleiding je wenst te volgen. Het moet alleen gaan over een erkende opleiding.
   Tijdens je afwezigheid behoud je het normale loon (tot een bepaald plafond). Je werkgever heeft het recht om deze afwezigheid te plannen, rekening houdend met de arbeidsorganisatie van zijn onderneming.
 • Alumni
  De alumniverenigingen van de Hogeschool Gent beslaan heel wat disciplines. Zij organiseren regelmatig studiedagen en navormingsactiviteiten. Wie belangstelling heeft om de alumniwerking verder uit te bouwen of activiteiten bij te wonen, kan contact opnemen met alumni@hogent.be.