Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 20 01
fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
+32 (0)9 243 27 00
fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 22 00
fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
+32 (0)9 267 01 00
www.hogent.be/arts
schoolofarts@hogent.be

Sociale media

VRIJSTELLINGEN (EVC-EVK)

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Ondersteuning nodig bij jouw studiekeuzeproces? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89. 

Afbeelding vrijstellingen (evc-evk)

Eerder verworven competenties (EVC)

Beschik je over enkele jaren relevante (werk)ervaring? Misschien kan je dan op basis van deze eerder verworven competenties (EVC) vrijstellingen bekomen binnen een opleiding. De HoGent kan immers –na onderzoek- rekening houden met wat je geleerd of ontwikkeld hebt op de werkplaats, tijdens het verenigingsleven, enz.

Dit onderzoek kost 155€ voor het erkennen van enkele competenties en 590€ voor het erkennen van alle competenties van een bacheloropleiding. Indien je daarna vrijstellingen krijgt, hoef je dan ook geen inschrijvingsgeld meer te betalen voor deze opleidingsonderdelen.

Opgelet! Er is een specifieke procedure voor kandidaat-studenten voor de brugopleiding verpleegkunde: Klik hier voor meer info.

Eerder verworven kwalificaties (EVK)

Je hebt al een diploma, misschien al jaren geleden behaald, en wil opnieuw studeren. Als je een studie kiest die in dezelfde lijn ligt, zijn er misschien wel enkele opleidingsonderdelen die overeenstemmen met je nieuwe studieprogramma. De studietrajectbegeleider helpt je nagaan of je voor deze opleidingsonderdelen recht hebt op een vrijstelling.

Heb je interesse in een opleiding aan de faculteit Natuur en Techniek of aan de faculteit Bedrijf en Organisatie?
Download dan het aanvraagdocument, neem aandachtig het stappenplan door en dien vervolgens het formulier in bij de studietrajectbegeleider van de opleiding die je wil volgen.

Heb je interesse in een opleiding aan de faculteit Mens en Welzijn? Contacteer meteen via e-mail de studietrajectbegeleider van de opleiding die je wenst te volgen. Die persoon bezorgt je alle informatie.

Check hier enkele overzichten met vrijstellingen.