Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

VRIJSTELLINGEN FACULTEIT BEDRIJF EN ORGANISATIE

Afbeelding Vrijstellingen faculteit Bedrijf en Organisatie

Heb je een opleidingsonderdeel al succesvol afgelegd in een andere opleiding of aan een andere onderwijsinstelling, dan kan je een vrijstelling o.b.v. eerder verworven kwalificaties (EVK) (d.w.z. creditbewijzen of getuigschriften) aanvragen. Download hier het aanvraagformulier. Bij het aanvraagformulier voeg je jouw origineel puntenbriefje/attest en de nodige studiefiches (deze fiches bevatten gedetailleerde informatie over de leerinhoud, het aantal studiepunten en de evaluatievorm).

Heb je op basis van werkervaring de vereiste eindcompetenties van een opleidingsonderdeel verworven, dan kan je op basis van deze eerder verworven competenties (EVC) vrijstellingen aanvragen. Via deze procedure is het mogelijk om praktijkervaring om te zetten in “bewijzen van bekwaamheid”, die op hun beurt vaak in aanmerking worden genomen voor vrijstellingen. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de EVC-begeleider of de EVC-gids raadplegen.

Een vrijstelling betekent dat je over een opleidingsonderdeel geen examen aflegt en geen bijhorende lessen volgt. Indien je een vrijstelling bekomt, ben je automatisch ingeschreven voor een geïndividualiseerd traject.

Check jouw mogelijke vrijstellingen

Volg je momenteel een academische opleiding in de lijn van de professionele bacheloropleiding die je overweegt te volgen? Check hier je mogelijke vrijstellingen.

Komt jouw opleiding niet voor in het overzicht? Neem contact op met de studietrajectbegeleiders. Samen met je studietrajectbegeleider bekijk je alle mogelijkheden.