Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

RESTO BIJLOKE

Resto Bijloke sluit tijdelijk de deuren voor verbouwingen.

Resto Bijloke gaat vanaf 1 april 2019 dicht voor verbouwingen. De verbouwing van resto Bijloke sluit volledig aan op de beleidsopties van het beleidsplan studentenvoorzieningen 2019-2023, binnen het werkveld voeding. Hierbij wordt er belang gehecht aan volgende basisprincipes:

  1. Een studentvriendelijke prijs voor gezonde basisproducten;
  2. De inplanting van degelijk ingerichte en uitgeruste cateringexploitatiepunten binnen campusbereik voor de studenten;
  3. Een duurzaam cateringaanbod van kwaliteitsvolle, HACCP-conforme, gezonde en diversiteitsrijke warme en koude maaltijden en cateringproducten.

De troeven van de vernieuwde resto Bijloke in een notendop:

  • Van regeneratiekeuken naar verskeuken: de resto wordt volledig verbouwd tot een verskeuken waar het cateringaanbod ter plaatse en op de dag zelf klaargemaakt wordt. In de vernieuwde resto zal je steeds kunnen kiezen uit een dagschotel, een vegetarische dagschotel en een dagsuggestie.
  • De flow van binnen- en buitengaande studenten wordt geoptimaliseerd. Keuken en opslagruimte worden afzonderlijk afsluitbaar gemaakt zodat de verbruikersruimte ook buiten de openingsuren toegankelijk is als studeer- en ontspanningsruimte.
  • HOGENT zet in op duurzame catering: verder verduurzamen van het aanbod en van het aankoopbeleid van voedingscomponenten, beperking van de voedseloverschotten, rationeel energieverbruik, selectief afvalbeheer en –verwerking, exclusief gebruik van biologisch afbreekbare disposables, promotie van duurzame alternatieven voor milieuonvriendelijke verpakkingen (HOGENT-Dopper drinkfles aan voordeeltarief). 
    Hierbij wordt permanent aan marktprospectie gedaan met aandacht voor suikerarme, vetarme en vezelrijke voeding. Daarnaast wordt rekening gehouden met een fair trade en vegetarisch/veganistisch aanbod, biologische voedingscomponenten enzoverder. Bijvoorbeeld: alle soepen worden op plantaardige basis bereid.
  • Het interieur wordt volledig vernieuwd: een nieuwe look en feel moet er voor zorgen dat de studenten zich meer thuis voelen. De School of Arts is hierbij een adviserende partij in de conceptkeuze. 
  • Kofiie, thee en water zijn doorheen de dag beschikbaar.

In een tweede fase, eens het studentenrestaurant verbouwd is, wordt er uitgekeken om ook de buitenruimte in te richten als een open en gezellige gebruiksruimte. Hierover later meer info.

 

Timing


1 april 2019

Resto Bijloke sluit de deuren.

23 april 2019

Opstart werf en afbraak

September 2019

Heropening

 

Alternatieven


Tijdens de werken kunnen de studenten terecht in volgende studentenrestaurants

Resto Mercator

Nonnemeersstraat 19
9000  Gent

Open van 10 tot 14 uur

Resto De Wijnaert

Geraard de Duivelstraat 5
9000  Gent

Open van 8 tot 14 uur

UGent

Studenten kunnen ook bij de restaurants van UGent in de buurt tegen studententarief terecht.