Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 20 01
fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
+32 (0)9 243 27 00
fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 22 00
fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
+32 (0)9 267 01 00
www.hogent.be/arts
schoolofarts@hogent.be

Sociale media

OP ZOEK NAAR EEN KOT OP DE PRIVÉMARKT

 

Op zoek?

 

Hoe begin je aan je zoektocht?

Kom je niet in aanmerking voor een kamer in onze studentenhuizen, of huur je liever op de privémarkt, dan kun je in de buurt van de campus terecht bij Xior student housing (www.xior.be) en bij Timi Upkot (www.upkot.be/portfolio/timi-upkot).

Neem ook een kijkje op www.kotatgent.be. Daar vind je een adressenbestand met ruim 7000 kamers en meer dan 600 studio’s met een uitgebreide beschrijving. Je vindt er bijvoorbeeld terug of de eigenaar in orde is met het politiereglement en of hij bereid is een modelhuurovereenkomst te gebruiken.

Je kunt natuurlijk ook de fiets nemen en de stad doorkruisen op zoek naar bordjes ‘kamer te huur’. De ideale periode hiervoor begint in mei. De meeste eigenaars vernemen dan pas van hun huurders of de kamer het volgende jaar vrijkomt, of niet.

Waar moet je op letten?

De prijs is belangrijk, maar let zeker ook op de veiligheid en de hygiëne van het gebouw, op het geboden comfort en op de afstand tot je campus. Wat de huurprijs betreft: voor een kamer mag je rekenen op een maandelijkse bedrag van gemiddeld € 300, exclusief kosten. Contracten worden meestal voor twaalf maanden afgesloten.

Voor informatie over je rechten en plichten als huurder kun je terecht bij de medewerkers van de STUVO (huisvesting@hogent.be) studentenvoorzieningen van de HoGent. Zij kunnen ook advies geven bij eventuele conflicten tussen jezelf en je kotbaas.