Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

OP ZOEK NAAR EEN KOT OP DE PRIVÉMARKT

 

Op zoek?

 

Hoe begin je aan je zoektocht?

Kom je niet in aanmerking voor een kamer in onze studentenhuizen, of huur je liever op de privémarkt, dan kun je in de buurt van de campus Schoonmeersen terecht bij Xior Student Housing (www.xior.be) en bij Upgrade Estate (www.upkot.be).

Neem zeker ook een kijkje op www.kotatgent.be. Daar vind je een zeer gebruiksvriendelijke kotenzoeker en een uitgebreide beschrijving van de nog beschikbare koten. Ook vind je er bijvoorbeeld terug of het kot in orde is met de veiligheids- en kwaliteitsnormen en of de kotbaas bereid is de modelhuurovereenkomst te gebruiken.

Je kunt natuurlijk ook de fiets nemen en de stad doorkruisen op zoek naar bordjes ‘kamer te huur’. De ideale periode hiervoor begint in mei. De meeste eigenaars vernemen dan pas van hun huurders of de kamer het volgende jaar vrijkomt, of niet.

Waar moet je op letten?

De prijs is belangrijk, maar let zeker ook op de veiligheid en de hygiëne van het gebouw, op het geboden comfort en op de afstand tot je campus. Wat de huurprijs betreft: voor een kamer mag je rekenen op een maandelijkse bedrag van gemiddeld € 300, exclusief kosten. Contracten worden meestal voor twaalf maanden afgesloten.

Voor informatie over je rechten en plichten als huurder kun je terecht bij de medewerkers van de studentenvoorzieningen van HOGENT (huisvesting@hogent.be). Zij kunnen ook advies geven bij eventuele conflicten tussen jezelf en je kotbaas.