Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 20 01
fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
+32 (0)9 243 27 00
fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 22 00
fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
+32 (0)9 267 01 00
www.hogent.be/arts
schoolofarts@hogent.be

Sociale media

INTERNATIONAAL BEDRIJFSMANAGEMENT

De sleutel naar een carrière als junior professional in een internationale context

De bachelor na bachelor internationaal bedrijfsmanagement richt zich naar bachelors en masters met een sterke interesse voor het internationale bedrijfsleven. De opleiding wil een mind opener zijn : internationaal verdiepend, no-nonsense praktijk georiënteerd en gefocust op management skills in een global environment. De insteek is zelfsturing vanuit eigen talenten, verwachtingen en professionele ambities : de cursist zet in hoge mate zelf een gepersonaliseerd traject uit ondermeer via selectie van cases. De opleiding gaat dus niet uit van ‘iedereen gelijk’ via een patroon van klassikale lesblokken. Er wordt hoofdzakelijk projectmatig gewerkt in nauwe interactie en feedback met het internationale werkveld. Een deel van de training is Engelstalig. De docenten zijn gedreven vakspecialisten met praktijkervaring. Alle gastdocenten beschikken over een high level expertise in het internationale werkveld.

De opleiding is niet alleen premium maar ook gepersonaliseerd in levels met een verschillende samenstelling van studenten per level per opleidingsonderdeel al naargelang voorkennis en interesses. In totaliteit worden maximaal 50 cursisten toegelaten. Inschrijven kan pas na een intake.

De training IB leidt op tot junior professionals met een hands-on internationale management dimensie. Succesvol afgestudeerden krijgen het hoog gewaardeerde diploma bachelor in het internationaal bedrijfsmanagement.

Aftermovie networkevent

Op 21 februari 2017 organiseerden de studenten zelf een groots netwerkevent om hun opleiding voor te stellen aan bedrijven en potentiële studenten. Herbeleef dit event en check de aftermovie.

 
 

Intake

Wie graag wil inschrijven voor de opleiding IB doorloopt eerst een screening : de zogeheten intakeprocedure. Alleen kandidaten die slagen voor de intake kunnen ook effectief inschrijven.

Meer info daarover lees je in de rubriek Intake en Inschrijven.

We laten voor de opleiding IB maximaal 50 studenten toe.

Meet & greet

De geselecteerde kandidaten worden verwacht voor de startdag op vrijdag 22 september 2017.

 

Inspirational meerdaagse Amsterdam

Samen met je teamgenoten werk je in Amsterdam enkele dagen aan een international experience assignment, afgewisseld met enkele city en business visits. Vervoer en hotel (+ontbijt) zijn in het inschrijvingsgeld vervat.

 

International Box of Knowledge (paars)

In de module International Box of Knowledge (week 2 tot 7) gaan we in op de internationale dimensies van een aantal belangrijke vakgebieden:

  • Marketing
  • Finance
  • HRM
  • Logistics
  • Law
  • Innovation and entrepreneurship

 

Integrated Business Projects (lichtblauw)

Daarna volgen 9 weken Integrated Business Projects (november, december, januari). Je krijgt in groep reële bedrijfscases aangeboden. De bedrijven komen hun project kort voorstellen. In functie van je eigen competentieontwikkeling motiveer je aan welk project je zal deelnemen. Gedurende dit traject volg je ook Spaans of Duits basis of gevorderd afhankelijk van je instapniveau.

 

Project International Entrepreneurship (oranje)

Dit project start op aan het begin van het academiejaar en loopt tot aan de stageperiode. Doelstelling is dat je leert een langlopend project in een internationale context te dragen.

 

International Skills Development Program (groen)

Dit programma heeft tot doel de persoonlijke ontwikkeling van elke student te monitoren en te stimuleren en dit  aan de hand van het competentie- en taalportfolio. De module start op bij het begin van het academiejaar en loopt door tot je de opleiding hebt afgerond. Beginpunt is de mapping van je startcompetenties. Je bepaalt vervolgens je eigen leerdoelen en met welke eindcompetenties je wil afslaan. Op die manier word je manager van je eigen traject. Als afsluiter krijg je net voor de stage professionele support om je personal branding te optimaliseren.Opnieuw een tool om je slaagkansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk te vergroten.

 

Internationale Stage (groen)

Sluitstuk is een buitenlandse stage van 15 weken die voor alle studenten die ooit IB hebben doorlopen een fantastische ervaring is geweest. De faculteit beschikt met haar dienst Internationalisering over een database van gescreende bedrijven en organisaties in het buitenland die stageplaatsen aanbieden en HoGent kandidaten met open armen willen ontvangen. Je mag ook altijd zelf een buitenlandse stage aanbrengen die uiteraard eerst zal worden gescreend. Welk buitenland je selecteert is je eigen keuze. Uiteraard gebeurt dit alles in overleg met de docenten.

Check hier internationale stages van alumni IB.

 

Eindevaluatie

De eindevaluatie van de opleiding gebeurt aan de hand van je competentie- en taalportfolio waarbij je je persoonlijke evolutie en de realisatie van je eindcompetenties argumenteert, motiveert en bewijst.

 

Opleidingsprogramma

Een gedetailleerde inhoud van de verschillende opleidingsonderdelen kan je hier raadplegen.

 

Brochure

Download de folder "Bachelor na bachelor internationaal bedrijfsmanagement".

 

Waar?

Deze opleiding wordt aangeboden op de volgende campus:
Schoonmeersen

 
 

Is deze opleiding
iets voor mij?

Vraag het aan je vrienden


 

Heb je vragen?

Eveline helpt je graag verder!
Eveline Schollaert

Mail mij