Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 20 01
fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
+32 (0)9 243 27 00
fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 22 00
fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
+32 (0)9 267 01 00
www.hogent.be/arts
schoolofarts@hogent.be

Sociale media

HOUTTECHNOLOGIE

 

Online inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dankzij de online registratie versnel je de inschrijvingsprocedure voor een opleiding aan de HoGent.

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke opleiding bij jou past in het kader van opstart, heroriëntering of vervolgtraject van jouw studies hoger onderwijs? Twijfel je tussen opleidingen? Heb je ondersteuning nodig voor jouw studiekeuzeproces? Wil je advies over regelgeving of opleidingen binnen het hoger onderwijs? Onze studieadviseur Pascal Van Geit kan jou hierbij helpen! Neem contact op via studieadvies@hogent.be of 09/243.33.89.

Afbeelding Houttechnologie

Voor wie?

Studenten van diverse vooropleidingen (ook ASO' ers), vinden hun weg naar de bachelor in de houttechnologie. De beste vaklui staan klaar om al dat 'ruwhout' onder handen te nemen en bij te schaven. Ben je niet vertrouwd met machinegebruik? Dit hoeft geen reden te zijn om deze studie niet aan te vangen. Dankzij het differentiatiepakket heb je een even grote kans tot slagen.

 

Wat leer ik?

De ruggengraat van de opleiding is de opeenvolging van vakoverschrijdende studieprojecten. Binnen deze projecten komen zeer realistische thema’s aan bod, gelinkt aan het bedrijfsleven. De kennis en vaardigheden die aangeleerd worden in de gelijktijdig lopende of eerder afgelegde opleidingsonderdelen, worden meteen concreet toegepast binnen deze studieprojecten. Elk semester kan opgedeeld worden in vijf grote blokken:

Waar werk ik?

Houttechnologie is breder dan je op het eerste gezicht zou denken. We leiden je op tot een 'young professional' die een sleutelrol vervult in het plannen, toepassen, opvolgen, bijsturen en optimaliseren van processen in de hout-, bouw en decoratiesector. Je kan doorgroeien in doorstroom- en finaliteitfuncties met een hogere specialisatie en verantwoordelijkheid. Een job binnen de sector is na onze opleiding zo goed als gegarandeerd, aangezien je terechtkomt in een knelpuntberoep.

Naar het buitenland

De opleiding biedt je heel wat mogelijkheden om je horizon te verruimen. Lees het hier.