Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 20 01
fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
+32 (0)9 243 27 00
fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 22 00
fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
+32 (0)9 267 01 00
www.hogent.be/arts
schoolofarts@hogent.be

Sociale media

 

Online inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dankzij de online registratie versnel je de inschrijvingsprocedure voor een opleiding aan de HoGent.

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke opleiding bij jou past in het kader van opstart, heroriëntering of vervolgtraject van jouw studies hoger onderwijs? Twijfel je tussen opleidingen? Heb je ondersteuning nodig voor jouw studiekeuzeproces? Wil je advies over regelgeving of opleidingen binnen het hoger onderwijs? Onze studieadviseur Pascal Van Geit kan jou hierbij helpen! Neem contact op via studieadvies@hogent.be of 09/243.33.89.

Afbeelding Sociaal werk

Staat de mens en zijn omgeving bij jou centraal? Kijk je met een open geest de wereld in? Ben je kritisch ingesteld en wil je je actief inzetten voor een betere samenleving? Wil je mensen helpen om beter tot hun recht te laten komen? Wil jij ook opkomen voor mensenrechten en
sociale rechtvaardigheid in een diverse en multiculturele samenleving? Dan ben jij het talent dat we zoeken! De professionele bacheloropleiding sociaal werk aan de HoGent combineert vanaf het eerste jaar praktijkervaring met brede theoretische inzichten. Dankzij een studie van het sociaal werk, een kennismaking met het beroep, een verkenning van het werkveld en ondersteunende basiswetenschappen verwerf je diverse vaardigheden, attitudes en kennis om later als sociaal werker aan de slag te gaan. Je krijgt via maatschappelijke projecten, stagekeuze, keuzevakken en je bachelorproef ruimte om je eigen opleidingstraject te bepalen. De unieke combinatie van inhouden, werkvormen en keuzemogelijkheden maken de opleiding veelzijdig. Bovendien maakt de opleiding deel uit van verschillende binnen- en buitenlandse netwerken en uitwisselingsprojecten, waardoor ook internationale stages en gastcolleges tot de mogelijkheden behoren. Flexibele leerwegen, studie- en trajectbegeleiding en specifieke modaliteiten voor studenten met functiebeperkingen, werkstudenten, topsporters en mandaathouders worden ingezet om ieders slaagkansen te verhogen. Je studeert voor sociaal werk omdat je met en voor mensen wilt werken. Je bent sociaalvoelend, contactvaardig en bereid om anderen te begeleiden in onze maatschappij die de 21e eeuw aankan. Studeren aan de HoGent is kiezen voor een praktijkopleiding. Kiezen voor de opleiding sociaal werk van de HoGent is kiezen voor kwaliteit!

Sociaal werk: iets voor jou? Kom er meer over te weten!