Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 20 01
fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
+32 (0)9 243 27 00
fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 22 00
fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
+32 (0)9 267 01 00
www.hogent.be/arts
schoolofarts@hogent.be

Sociale media

 

Online inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dankzij de online registratie versnel je de inschrijvingsprocedure voor een opleiding aan de HoGent.

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke opleiding bij jou past in het kader van opstart, heroriëntering of vervolgtraject van jouw studies hoger onderwijs? Twijfel je tussen opleidingen? Heb je ondersteuning nodig voor jouw studiekeuzeproces? Wil je advies over regelgeving of opleidingen binnen het hoger onderwijs? Onze studieadviseur Pascal Van Geit kan jou hierbij helpen! Neem contact op via studieadvies@hogent.be of 09/243.33.89.

Afbeelding Algemeen

Vind je 3 jaar studeren kort? Je kan je nadien nog specialiseren in vastgoedbeheer en geo-ict.

Heb je interesse in de wereld van het vastgoed en ben je commercieel of technisch ingesteld? Wil je opgeleid worden tot een zelfstandige, kritische en gemotiveerde professional op het vlak van vastgoed makelaardij en landmeten? Kies dan voor de driejarige opleiding bachelor in het vastgoed aan de HoGent. We leiden jongeren op die de vooropgestelde competenties, kennis en vaardigheden kunnen implementeren in de verschillende deelsectoren van de bouw- en vastgoedwereld.

Al vanaf het eerste jaar kies je voor een bepaalde afstudeerrichting. Afhankelijk van je eigen interesse volg je: 

Slechts enkele opleidingsonderdelen zijn gemeenschappelijk. Via hoorcolleges en door oefeningen modulair op te bouwen leer je analytisch en probleemoplossend denken. We bieden je vernieuwende, boeiende en vakoverschrijdende projecten aan waar je zelfstandig en accuraat leert werken. Alle lectoren investeren permanent in de nauwe samenwerking met het werkveld en trachten het contact met de afgestudeerden te onderhouden.

 

 

In teamverband leer je doel-, klant- en innovatiegericht denken waarbij het deontologisch correct en discreet handelen als toekomstig en waardig ambassadeur van het beroep hoog aangeschreven staat. Ook na je driejarige opleiding kan je blijvend bij ons terecht. We bieden bijscholingen aan die bijdragen tot de actualisatie van de opleiding. Alleen door levenslang leren zal je de marktevoluties in de sector kunnen blijven volgen!

Wie het studeren helemaal nog niet moe is, kan via een schakelprogramma ook nog een Master of Science in de industriële wetenschappen behalen.

Naar het buitenland

De opleiding biedt je heel wat mogelijkheden
om je horizon te verruimen.

Zin in een buitenlandervaring?
Lees het hier.