Facebook Pixel Studenten - Hogeschool Gent
Foto Studenten

Studentenverkiezingen HOGENT.

V

Studentenverkiezingen HOGENT.

"Revolte levert sterk werk. Klaar om bergen te verzetten?"

Arne Buys, voorzitter Algemene Studentenraad AJ 20-21

Er zijn tal van mogelijkheden om als student te participeren in de werking van HOGENT, maar als studentenvertegenwoordiger heb je net dat tikkeltje extra slagkracht om dingen te verwezenlijken. Hebben studentenvertegenwoordigers een stoffig imago? Hell no! Het tegendeel bewijzen we maar al te graag. Breng een bezoekje aan www.revolte.gent of facebook.com/revoltestudentenraad en maak er kennis met onze werking.

Deze keer vinden er niet één, maar vier verkiezingen plaats. Dit betekent echter niet dat je aan alle vier verkiezingen kan deelnemen. Lees daarom goed onderstaande informatie door.

 

Verkiezingen Departementale Studentenraden

Elk departement en GO5 heeft een eigen studentenraad met 8 verkiesbare mandaten. Eens de mandatarissen gekend zijn, stromen er telkens 2 door naar de Algemene Studentenraad (ASR).
Wil jij het straffe werk van jouw voorgangers in de Departementale Studentenraden verderzetten? Vergeet je dan zeker niet kandidaat te stellen.

Verkiezingen School of Arts voor Algemene Studentenraad

We gaan op zoek naar 2 studentenvertegenwoordigers van een verschillende genderidentiteit die op HOGENT-breed niveau aan de slag willen gaan.
Wil jij de School of Arts graag vertegenwoordigen in de Algemene Studentenraad? Twijfel dan niet en stel je kandidaat.

Verkiezingen Stuvoraad

Ben je geïnteresseerd om specifiek mee te bouwen aan de studentenvoorzieningen van HOGENT (catering, huisvesting, sociale, medische en psychologische dienstverlening, vervoer en studentenwerking)? Overweeg dan zeker om je kandidaat te stellen voor de Stuvoraad.
De Stuvoraad heeft 8 verkiesbare mandaten voor studenten, die worden bijgestaan door de eerste 8 opvolgers.

Verkiezingen School of Arts voor de Raad van de School of Arts
Eind mei worden de verkiezingen van de School of Arts naar de Raad van de School of Arts voor de eerste keer georganiseerd. Hou zeker alle communicatiekanalen in het oog om op de hoogte te blijven van verdere informatie.
 

Infosessies
Ben je aan het twijfelen om je kandidaat te stellen en wil je graag meer informatie? Schrijf je dan hier in voor een infosessie op volgende momenten:

 • do 15 april om 15u
 • ma 19 april om 10u
 • vrij 23 april om 14u

We zien je graag dan!

Stel je kandidaat vanaf 6 april!

 

Departement Bedrijf en Organisatie

Departement Biowetenschappen en Industriële Technologie

  Departement Gezondheidszorg

   Departement IT en Digitale Innovatie

    Departement Lerarenopleiding

     Departement Omgeving

     Departement Sociaal-Agogisch Werk

     Entiteit GO5

     School of Arts

      Stuvoraad

      Belangrijke data:

      • 6 april: start van de verkiezingsronde. Studenten krijgen alle informatie in hun HOGENT-mailbox. De applicatie voor kandidaatstelling wordt opengesteld om 12 uur.
      • 26 april: uiterste datum voor kandidaatstelling. De applicatie voor kandidaatstelling wordt gesloten om 12 uur.
      • 29 april: uiterste datum om bezwaar in te dienen tegen de kiezerslijsten. Het kiescomité zit samen om na te gaan hoeveel kandidaten er zijn en of er stemrondes moeten worden georganiseerd. Het behandelt ook de eventuele bezwaren.
      • 3 mei t.e.m. 6 mei: tijd om te stemmen! Om 12 uur gaat de elektronische stemapplicatie open en drie dagen later wordt ze ook om 12 uur weer afgesloten.
      • 7 mei: het verkiezingsresultaat wordt bekendgemaakt.

      Het kiescomité organiseert de verkiezingen. Het kijkt ook toe of alles correct en vlot verloopt. Vragen over de verkiezingen, over kiezerslijsten en bezwaren richt je aan revoltekiest@hogent.be.

      Samenstelling van het kiescomité:

      • diensthoofd Sociale Voorzieningen (voorzitter)
      • 1 participatiecoach (secretariaat)
      • 1 personeelslid van de dienst Studentenaangelegenheden
      • 2 leden aangeduid door ASR, zetelend namens de studenten.

      Wat is een kiezerslijst?

      Een kiezerslijst bevat alle namen en gegevens van studenten die het recht hebben om te kandideren en te stemmen voor een bepaalde verkiezing. De kiezerslijst is een momentopname: het is als het ware een foto die gemaakt wordt op een vooraf bepaalde referentiedatum. Wanneer een student niet op die foto voorkomt, dan vervalt diens recht om zich kandidaat te stellen en te stemmen.

      Wie is kiesgerechtigd voor deze tussentijdse verkiezingen?

      Of in mensentaal: wie kan zich kandidaat stellen en wie mag stemmen? Dit is afhankelijk van de verkiezing waaraan je wil meedoen:

      • Je gegevens zitten in iBaMaFlex, onze studentendatabank.
      • Je bent uiterlijk op 26 april ingeschreven:
       • aan een departement of GO5 van HOGENT voor de verkiezingen van de Departementale Studentenraden. Je kan je alleen kandidaat stellen voor de DSR van je eigen departement/GO5. Dat geldt ook voor het stemmen. In geval van inschrijving in verschillende departementen kan je kandideren of stemmen voor de DSR van het departement waar jouw hoofdinschrijving is geregistreerd.
       • aan de School of Arts van HOGENT voor de verkiezingen van de School of Arts.
       • als HOGENT-student voor de verkiezingen van de Stuvoraad. Met andere woorden, alle HOGENT-studenten, inclusief de internationale studenten, kunnen zich kandidaat stellen en stemmen voor de Stuvoraad.

      Dat gebeurt heel eenvoudig, via een softwareapplicatie. Je logt in met je HOGENT-accountgegevens en daarna wijst het zichzelf uit.

      Stel je kandidaat!

      Mail je campagnetekst (max. 150 woorden) en foto!

      Problemen bij het kandideren?

      Ben je ingeschreven aan HOGENT, maar kan je je toch niet kandidaat stellen? Neem dan contact op met het kiescomité via revoltekiest@hogent.be. Het comité gaat vervolgens na of je aan alle voorwaarden voldoet.

      Bezwaar indienen en kiezerslijsten afsluiten

      Is je inschrijving in orde, maar kom je om een of andere reden niet op de kiezerslijst voor, dan zorgt het secretariaat van het kiescomité ervoor dat je aan de lijst wordt toegevoegd. Je doet hiervoor wel zelf een aanvraag via revoltekiest@hogent.be.

      Een gemotiveerd bezwaar indienen tegen een kiezerslijst kan uiterlijk op 29 april 2020 om 12 uur. De kiezerslijst wordt definitief afgesloten na het einde van deze bezwaartermijn of na de uitspraak van het kiescomité over het ingediende bezwaar.

      Bekijk zeker de kiesreglementen voor alle details!

      Kiescomité

      De verkiezingen worden georganiseerd door het kiescomité. Op deze pagina vind je alle info over de verkiezingen, waaronder de kiesreglementen. Heb je toch nog een vraag, mail dan naar het kiescomité via revoltekiest@hogent.be.