Of all the products and services purchased, catering has by far the biggest impact at HOGENT: no less than 81% of our carbon footprint caused by purchased goods. That is why food is 1 of our 4 major work domains in HOGENT's climate plan.
For the theme of catering, we focus on 3 actions:
- Commit to the protein shift in student restaurants, as the emissions of vegetarian dishes are about 12 times lower than those of meat dishes
- Sustainable catering at events
- Battle overconsumption and food waste
Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.
Duurzaamheid
“Geef de wereld het beste van jezelf.” De slogan van HOGENT liegt er niet om. Als hogeschool willen we een positieve impact maken op mens én planeet. Daarom werken we aan …
Biodiversiteit
Door te streven naar biodiverse campussen neemt HOGENT concrete acties tegen de klimaatverandering en de impact ervan. Enerzijds helpen biodiverse campussen bij het terugdringen van …
Circulariteit
Bij duurzaam materiaalgebruik en circulariteit kijken we naar de volledige levenscyclus van al onze materialen. Volg daarbij de afvalhiërarchie van de Europese Waste Framework Directive of de …
Klimaat
English version HOGENT heeft de ambitie om klimaatneutraal+ te zijn tegen 2050 en concretiseert dit engagement in een CO2-reductieplan 2025-2030. Het transitieplan richt zich op vier …Duurzame mobiliteit
HOGENT maakt werk van verkeersveilige, toegankelijke en inclusieve campussen en zet sterk in op duurzame mobiliteit van, naar en tussen haar campussen en haar omgeving. Een duidelijke visie op …
Duurzaamheid in onderwijs
Van alle thema's onder het duurzaamheidsbeleid van HOGENT, is onderwijs het thema waarmee we op lange termijn de grootste impact kunnen hebben. Met meer dan 17.000 studenten en jaarlijks meer …