Facebook Pixel Afgestudeerd? Waar je ook naartoe gaat, we helpen je graag op weg! - Hogeschool Gent
Foto Afgestudeerd? Waar je ook naartoe gaat, we helpen je graag op weg!

Oud-student?

Welke richting je ook uitgaat, we helpen je graag op weg! Na het behalen van je diploma kan je verschillende kanten uit. Zo kan je onder meer je geluk beproeven op de arbeidsmarkt, kan je een bijkomende opleiding volgen of kan je een kans wagen in het bedrijfsleven en gewoon je eigen zaak opstarten.

Oud-student?

Elke dag wordt het concept levenslang leren belangrijker. De flexibilisering van het onderwijs zorgt ervoor dat de mogelijkheden en het aanbod om verder te studeren uitbreiden. Bijscholen, actualiseren en specialiseren is een must, ook voor personen met een diploma hoger onderwijs. Met Yonk bieden we daarom tientallen vervolgopleidingen aan.

Ondernemingszin?

Als je met een idee zit voor het opstarten van een eigen zaak, maar je weet niet of het wel haalbaar is, hoe je er concreet moet aan beginnen of je bent met een onderneming gestart en je zit met heel wat vragen, dan kan je voor begeleiding terecht bij het E-Lab van HOGENT.

Sfeerbeeld
Elke dag wordt het concept levenslang leren belangrijker. De flexibilisering van het onderwijs zorgt ervoor dat de mogelijkheden en het aanbod om verder te studeren uitbreiden.

Flexibele leerwegen

Verder studeren en opnieuw studeren kan nu op veel meer manieren dan vroeger en vooral op heel flexibele manieren! Zo wordt vandaag rekening gehouden met eerdere studies en werkervaring, dit wordt Eerder Verworven Kwalificaties (EVK) en Eerder Verworven Competenties (EVC) genoemd.

Studeren en werken

Afgestudeerden hebben meestal niet de tijd om voltijds op de schoolbanken te zitten. Gelukkig zijn er dankzij de flexibilisering van het onderwijs nieuwe mogelijkheden, zoals creditcontract, examencontract en afstandsleren.

Opleidingscheques

HOGENT is een erkend opleidingsverstrekker. Dat betekent dat je voor onze opleidingen die erkend zijn, kan betalen met opleidingscheques. Bekijk in de opleidingsdatabank Vlaamse opleidingsincentives of de opleiding van je keuze in aanmerking komt.

Je kunt maximaal € 250 opleidingscheques bestellen per kalenderjaar. Jij betaalt de helft en de Vlaamse overheid past de andere helft bij. Bestel je opleidingscheques online bij de VDAB.

Alle informatie vind je in deze folder. Je krijgt antwoorden op al je vragen als werkzoekende, werkende in loondienst, werkende als zelfstandige, studeren in combinatie met werk, verder studeren in het buitenland en verder studeren in België.

Contact houden.

Wil je graag op de hoogte blijven over nieuws,  (alumni-)evenementen, nieuwe opleidingen en bijscholingen van HOGENT? Via HOGENT Connect kies je zelf over welke thema's je up-to-date wil blijven.

Registreer je interesses

Inspireer studiekiezers en word HOGENT-ambassadeur!

Beantwoord open en eerlijk vragen over je studentenleven en je ervaringen aan HOGENT via chat. 

Info