Facebook Pixel Ons aanbod voor het secundair onderwijs - Hogeschool Gent
Foto Ons aanbod voor het secundair onderwijs

Ons aanbod voor het secundair onderwijs.

O

Ons aanbod voor het secundair onderwijs.

Leerlingen secundair onder­wijs kunnen op HOGENT proeven van allerlei initiatieven die hun blik verruimen, hun nieuwsgierigheid prikkelen en hun grenzen verleggen. Duik in ons aanbod voor leerlingen én leerkrachten.

We stellen onze brede waaier aan expertise en faciliteiten graag ook ter beschikking van het onderwijzend en ondersteunend personeel in secundaire scholen. En organiseert jouw school een specifiek initiatief voor laatstejaars en hun gezin in het kader van studieloopbaanbegeleiding? Contacteer ons. Wij dragen graag ons steentje bij.

Blijf op de hoogte.

Ben je leerkracht in het secundair en wil je op de hoogte blijven van ons aanbod voor secundaire scholen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief voor leerkrachten!

inschrijven voor de nieuwsbrief

W


Workshops voor leerlingen.

Leerlingen secundair onderwijs kunnen op HOGENT proeven van wetenschap en technologie of hun blik verruimen door kennis te maken met onbekende studiegebieden en talenten.

meer info →

S


STEM voor leerlingen en leerkrachten.

HOGENT engageert zich samen met tientallen partners om de krachten te bundelen om de interesse en passie voor STEM te stimuleren, de STEM-geletterdheid en -expertise te verhogen en om de STEM-opleidingen en -beroepen aantrekkelijker te maken.

meer info →

O


Online info­sessie 'wegwijs in het hoger onder­wijs'.

Een goede studie­keuze is de basis van een succes­volle carrière in het hoger onderwijs. Vertrekkend vanuit onze dagelijkse ervaring brengen we studie­kiezers, ouders of voogden en leer­krachten graag bij wat je moet weten over verder studeren.

meer info →

B


Brochures voor in de klas of in de bib.

Heb je graag de studiebrochures van HOGENT in je klas of de bibliotheek? We bezorgen ze je graag in een overzichtelijke studiebox. Je kan ook specifieke brochures van bepaalde opleidingen aanvragen. Gewoon een seintje en we sturen ze naar je toe.

meer info →

H


HOGENT komt naar jouw school.

Organiseert jouw secundaire school een specifiek initiatief voor laatstejaars en hun gezin in het kader van studie­loopbaan­begeleiding? Contacteer ons. We dragen graag ons steentje bij.

meer info →

O


Oud-leerlingen op de infomarkt van jouw school.

Wie kan beter uitleggen wat een opleiding inhoudt dan de student zelf. Wij helpen je graag zoeken naar oud-leerlingen die nu aan HOGENT studeren.

meer info →

R


Rolmodellen inzetten voor studiekeuze-
begeleiding.

HOGENT organiseert groeps­gesprekken met rolmodellen (succes­volle ouderejaars­studenten) op secundaire scholen.

meer info →

B


Begeleiding en jurering.

Al enige tijd maken de geïntegreerde proef of GIP in het bso en tso, en de onderzoeks­competenties in het aso deel uit van de eind­termen van het secundair onderwijs. Hiervoor ben je misschien op zoek naar begeleiding en/of jurering van buiten je school?

meer info →

P


Pedagogische bekwaamheid.

Heb je collega’s in je school­team die schitterend werk leveren, maar niet over het nodige educatieve diploma beschikken om hun carrière verder uit te bouwen of hun statuut te verzilveren? Die collega’s kunnen aan HOGENT een pedagogische bekwaamheid binnenhalen, al dan niet via afstands­onderwijs of via werkplek­leren.

meer info →

S


Studiekeuze­platform.

Welkom op het studie­keuze­platform van HOGENT. Wil je meer weten over een opleiding? Wil je ontdekken welke onder­steuning er allemaal is? Of hoeveel je opleiding zal kosten? Op deze pagina kom je het allemaal te weten!

meer info →

I

Infosessie 'financiering in het hoger onderwijs'.

Hoe kan je je opleiding financieren? Je wil op kot maar dat is financieel niet haalbaar? Wil je het studie­geld spreiden om niet alle kosten in één keer te moeten betalen? Tijdens een info­sessie geeft de HOGENT-afdeling Zorg uitleg over de verschillende mogelijkheden om je opleiding te financieren.

meer info →

L

Levenslang ontwikkelen met Yonk.

Bijscholen, actualiseren en specialiseren is een must de dag van vandaag. Daarom bieden we met Yonk gespecialiseerde vervolgopleidingen aan. 

meer info →