Facebook Pixel Alles wat bij studeren komt kijken - Hogeschool Gent
Foto bachelors

Studeren aan HOGENT.

S

L

Leer ons
kennen

Studeren aan HOGENT gaat niet alleen over wat er in de boeken staat. Het gaat ook over wat jij van die boeken vindt. Niet enkel over correcte antwoorden, maar over de juiste vragen stellen.

W

Wegwijs hoger onderwijs

Het hoger onderwijs heeft een andere structuur dan het secundair onderwijs. Het hanteert ook een eigen terminologie: bachelors en masters, credits, flexibele leerwegen, leerkrediet, … Ontdek meer over de opbouw van het academiejaar, studiepunten, leerkrediet en soorten contracten.

B

Begeleiding en ondersteuning

Weet je echt niet welke studie bij je past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je van opleiding veranderen of wil je nog iets bijstuderen? Wil je advies over regelgeving of opleidingen binnen het hoger onderwijs?

I


Inschrijven

Heb je de knoop doorgehakt en weet je welke opleiding je wil gaan volgen? Dan is je inschrijving de volgende stap! Kijk hieronder voor welk type opleiding je wil inschrijven en volg de bijbehorende stappen.

E


Een vlotte start na inschrijving

Om je meteen goed het academiejaar te laten invliegen, hebben we voor jou enkele nuttige links verzameld: een checklist na inschrijving, introductiecursussen, cursusshop, elektronisch leerplatform, parkeren, onderwijs- en examenreglement, ...

I


Instromen
in februari

In een opleiding instappen of heroriënteren in februari? Het kan! Ben je een late beslisser? Vallen de examen­resultaten tegen en wil je heroriënteren? Is je opleiding niet helemaal zoals je had gewenst? Actie is het codewoord! 

S


Studeren
op maat

Als student verdien je een goede begeleiding en maximale kansen om je opleiding tot een goed einde te brengen. Daarom biedt HOGENT tal van mogelijkheden om je studieloopbaan op een flexibele manier op te bouwen.

K


Kwaliteitsvol onderwijs

HOGENT, da's kwaliteit. Aan HOGENT werken we vanuit een open houding samen aan die kwaliteit. We durven experimenteren, leren graag uit fouten, zijn zelfkritisch en staan open voor feedback.

Meer info

S


Studenten­voorzieningen

De studentenvoorzieningen van HOGENT, kortweg STUVO, bevorderen de gelijkwaardige toegang tot en de deelname van alle studenten aan het hoger onderwijs.

S


Studenten­secretariaten

Een overzicht van de studentensecretariaten per campus, met locaties, openingsuren en contactgegevens.

V

Van opleiding veranderen of je opleiding stopzetten

Wil je graag van opleiding veranderen? Het is belangrijk om de juiste studiekeuze te maken en je daarbij eventueel te laten begeleiden. Het is geen ramp als je dan toch een verkeerde keuze hebt gemaakt. 

B



Bemiddeling

Bij geschillen tussen studenten en personeel kan je terecht bij de ombudspersoon die als bemiddelaar optreedt. Word je geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag? Dan kan je een melding doen bij de vertrouwenspersoon studenten.

V


Verder
studeren

Elke dag wordt het concept ‘levens­lang leren’ belang­rijker. Want bijscholen, actualiseren en specialiseren is een must, ook voor wie een diploma hoger onderwijs heeft.

S


Studentenraad
Revolte

Participatie en inspraak voor studenten zijn een evidentie. Studenten hebben aan HOGENT een belangrijke stem in het beleid en nemen een actieve rol op als medebestuurder. Geregeld worden er verkiezingen georganiseerd.

B


Bibliotheken

Op deze pagina kan je snel zoeken in alle digitale bronnen die de bib rijk is. Of je kan ook meteen naar de handleidingen en contactgegevens.

I


Internationaal

HOGENT-opleidingen bieden heel wat mogelijkheden om je horizonten te verruimen. Zo kan je je koffers pakken en naar het buitenland vertrekken naar één van onze 300 partners. Je kan er een semester of een jaar lang studeren of stage lopen. 

O


Ondernemen

Het E-Lab brengt de wereld van het ondernemen dichter bij het onderwijs. Op basis van reële vragen van bedrijven en organisaties bouwen we projecten uit die geïntegreerd worden in de opleidingen.

C


Career Center

HOGENT heeft in samenwerking met JobTeaser een Career Center ingericht om de arbeidsmarkt en onze studenten te verenigen en hen te ondersteunen bij hun carrièreplannen.