Facebook Pixel Alles wat bij studeren komt kijken - Hogeschool Gent
Foto bachelors

Studeren aan HOGENT.

S

L

Leer ons
kennen

Studeren aan HOGENT gaat niet alleen over wat er in de boeken staat. Het gaat ook over wat jij van die boeken vindt. Niet enkel over correcte antwoorden, maar over de juiste vragen stellen. Niet enkel over onze wijsheid, maar jouw eigenwijsheid. 

meer info →

W

Wegwijs hoger onderwijs

Het hoger onderwijs heeft een andere structuur dan het secundair onderwijs. Het hanteert ook een eigen terminologie: bachelors en masters, credits, flexibele leerwegen, leerkrediet en zo verder. Hieronder vind je meer uitleg over deze termen.

meer info →

I

Instromen
in februari

In een opleiding instromen in februari? Het kan! Ben je een late beslisser? Vallen de examenresultaten tegen? Is je opleiding niet helemaal zoals je had gewenst? Ben je op zoek naar meer praktijk? Actie is het codewoord! 

meer info →

I

Inschrijven

Heb je de knoop doorgehakt en weet je welke opleiding je wil gaan volgen? Dan is je inschrijving de volgende stap! Kijk hieronder voor welk type opleiding je wil inschrijven en volg de bijbehorende stappen.

meer info →

E

Een
vlotte start

Met de onthaalweek in september willen we voor alle studenten een vlotte start garanderen. Tijdens de onthaalweek krijg je een voorstelling van HOGENT, het departement, de campus en jouw opleiding, onze onderwijs­organisatie, ...

meer info →

F

Flexibel
studeren

Als student verdien je een goede begeleiding en maximale kansen om je opleiding tot een goed einde te brengen. Daarom biedt HOGENT tal van mogelijkheden om je studieloopbaan op een flexibele manier op te bouwen. En daar staan we je graag in bij. 

meer info →

S

Studie­(keuze)­advies

Weet je echt niet welke studie bij je past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je van opleiding veranderen of wil je nog iets bijstuderen? Wil je advies over regelgeving of opleidingen binnen het hoger onderwijs?

meer info →

V

Van opleiding veranderen

Wil je graag van opleiding veranderen? Het is belangrijk om de juiste studiekeuze te maken en je daarbij eventueel te laten begeleiden. Het is geen ramp als je dan toch een verkeerde keuze hebt gemaakt. 

meer info →

Z


Zorg

Als student is het belangrijk dat je in de beste omstandigheden kan studeren. Zowel financieel als psychologisch. HOGENT doet er dan ook alles aan zodat jij je goed in je studentenvel voelt.

meer info →

H


Huisvesting

Op kot gaan is de max. Maar hoe vind je nu een comfortabel kot, op een toplocatie dat ook nog eens betaalbaar is? HOGENT zoekt met je mee! 

meer info →

C


Catering

Als student kan je wel wat energie en vitaminen gebruiken. Hou je van lekkere, verzorgde maaltijden tegen student­vriendelijke prijzen? Dan ben je hier aan het juiste adres.

meer info →

S


Sport

De boog kan niet altijd gespannen staan. Wie af en toe de batterijen wil opladen, is bij HOGENT aan het juiste adres. Want de sport­dienst zorgt jaar­lijks voor een leuk en gevarieerd sport­aanbod.

meer info →

C

Cultuur

Bestaat er dan meer dan de Overpoort? Hell yeah! Ben je op zoek naar cultuur met een grote C? Benieuwd naar wat er nog allemaal te beleven valt in hartje Gent? Neem dan eens een kijkje in onze culturele agenda’s.

meer info →

M

Mobiliteit

Als student ben je soms haastig. Toch heb je er alle belang bij om op tijd te zijn voor de les. Gelukkig helpt STUVO je om op een vlotte, veilige en ecovriendelijke manier op je bestemming aan te komen. Laat je wagen gerust thuis. En kies voor de fiets of het openbaar vervoer.

meer info →

S

Studenten-
inspraak

Participatie en inspraak voor studenten zijn een evidentie. Studenten hebben aan HOGENT een belangrijke stem in het beleid en nemen een actieve rol op als medebestuurder.

meer info →

S

Studenten-
werking

Aan HOGENT voelt elke student zich thuis op de campus. Er ontstaat als het ware een (h)echte HOGENT-community. STUVO regelt daarvoor de nodige logistieke ondersteuning.

meer info →

S


Studenten­voorzieningen

De studentenvoorzieningen van HOGENT, kortweg STUVO, bevorderen de gelijkwaardige toegang tot en de deelname van alle studenten aan het hoger onderwijs.

meer info →

S


Studenten­secretariaten

Een overzicht van de studentensecretariaten per campus.

meer info →

O


Ombuds-
persoon

De ombudspersoon treedt op als bemiddelaar bij geschillen tussen studenten en personeel. De ombudspersoon is tot discretie verplicht. 

meer info →

B


Bibliotheken

Op deze pagina kan je snel zoeken in alle digitale bronnen die de bib rijk is. Of je kan ook meteen naar de handleidingen en contactgegevens.

meer info →

I

Internationaal

HOGENT-opleidingen bieden heel wat mogelijkheden om je horizonten te verruimen. Zo kan je je koffers pakken en naar het buitenland vertrekken naar één van onze 300 partners. Je kan er een semester of een jaar lang studeren of stage lopen. 

meer info →

O

Ondernemen

Het Centrum voor Ondernemen brengt de wereld van het ondernemen dichter bij het onderwijs. Op basis van reële vragen van bedrijven en organisaties bouwen we projecten uit die geïntegreerd worden in de opleidingen.

meer info →

V

Verder studeren

Elke dag wordt het concept ‘levens­lang leren’ belang­rijker. De flexibili­sering van het onder­wijs zorgt ervoor dat je steeds meer mogelijk­heden hebt om verder te studeren. Want bijscholen, actualiseren en specialiseren is een must, ook voor wie een diploma hoger onderwijs heeft.

meer info →

C

Career Center

HOGENT heeft in samenwerking met JobTeaser een Career Center ingericht om de arbeidsmarkt en onze studenten te verenigen en hen te ondersteunen bij hun carrièreplannen. Het Career Center van JobTeaser is hét carrièreplatform in Europa.

meer info →

U

Uitschrijven

Wanneer je stopt met een opleiding of je wil veranderen van opleiding, dan kan dat gevolgen hebben op je studiegeld, leerkrediet, groeipakket en studietoelage.

meer info →