Facebook Pixel Agenda - Hogeschool Gent
Foto Agenda

Agenda.

A

Agenda.

Liever alles hapklaar in je mailbox?

Via HOGENT Connect ontvang je updates over bijscholing, onderzoek, nieuws, events en meer over de thema's die jou interesseren.

Aanmelden

Navorming basis gipsverpleegkunde

Je krijgt zowel de theorie als de praktijk van het gipsen onder de knie. De opleiding is door­weven met praktijk­voorbeelden en oefeningen waardoor je de verworven kennis onmiddellijk kan toepassen in je dagelijkse praktijk.

13 februari (8.45 tot 17.15 uur)
Campus Vesalius
Navorming mantelzorgcoaches

Deze meerdaagse en praktijk­gerichte navorming tot mantelzorg­coach biedt een theoretische basis en praktische handvaten voor het begeleiden en ondersteunen van mantel­zorgers. Je maakt kennis met verschillende denk­kaders waaronder de oplossings­gerichte visie en het systeem­gericht werken.

14 februari (9 tot 17 uur)
Campus Vesalius
Studieavond energiedelen

Terwijl de energiecrisis onze maatschappij domineert zetten we steeds meer stappen richting deeleconomie. Hoog tijd dus om het te hebben over energiedelen.

16 februari 2023 (18.30 - 21 uur)
Campus Schoonmeersen
Vlaamse programmeerwedstrijd

De Vlaamse programmeerwedstrijd is een samenwerking tussen 4 universiteiten en 7 hogescholen. Deze veertiende editie wordt georganiseerd door HOGENT. Ieder team bestaat uit 3 personen en deelnemen is gratis.

1 maart 2023 (namiddag)
Campus Schoonmeersen
Infoavond wegwijs in het hoger onderwijs

Om een goede studiekeuze te kunnen maken, is het belangrijk om vertrouwd te zijn met de werking van het hoger onderwijs. Vertrekkend vanuit onze dagelijkse ervaring brengen we leerlingen, ouders en leerkrachten graag bij wat je moet weten over verder studeren.

2 maart 2023 (19 - 20.30 uur)
online
Navorming radioprotectie

Verpleegkundigen die met ioniserende stralen werken dienen te slagen voor een navorming radioprotectie. Tijdens dit bijscholingstraject leer je meer over het veilig gebruik, de basisprincipes van RX en CT en hoe je daarbij voldoet aan de stralingswet- en regelgeving.

3 maart (8.30 - 17.45 uur)
Gent
Medicatie bij gedragsproblemen van personen met een verstandelijke beperking

Congres over de link tussen Quality of Life en het off-label gebruik van psychofarmaca bij personen met een verstandelijke beperking en probleemgedrag op 3 maart 2023.

3 maart 2023 (09:30 – 16:30 u)
Vormingscentrum Guislain - Gent
Infodag

Lesgevers en studenten geven uitleg over de opleiding, leiden je rond op de campus, de leslokalen, auditoria, practica en labo’s, bibliotheken, …. Ook de studentenraad Revolte toont je met plezier alle studentikoze plekjes en troeven op de campus. Zo snuif je de sfeer op vooraleer een definitieve studiekeuze te maken. Tegelijkertijd beantwoorden we ook al je vragen en helpen je de onduidelijkheden en twijfels weg te werken.

8 maart 2023
Coachingscafé: Loopbaancoaching

Een reeks rond supervisie en coaching in het brede sociaal-agogische werkveld. Telkens zeer laagdrempelig en voor een voordelige prijs. Vijf sessies, vijf thema's, telkens op donderdagavond.

9 maart 2023 (19.30 - 21 uur)
Campus Bijloke
VOORBESTEMD. Ruimtebeslag en bestemmingen in Vlaanderen door de jaren heen.

De meest opvallende resultaten uit een onderzoek over de uitvoering en doorwerking van de Bouwshift krijg je uit eerste hand gepresenteerd op deze studienamiddag op 14 maart 2023.

di 14 maart 2023 (13:00-17:30u)
campus Schoonmeersen - Gent