Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

AGENDA

24 april - 16 juni (woe.-zon. 14-19u) Ruimte voor Sloop

Ruimte voor Sloop

Iedereen kent in zijn omgeving wel een constructie waarvan de sloop de open ruimte ten goede zou komen. Welnu, onze studenten van de School of Arts, samen met hun collega's van de KU Leuven, willen een maatschappelijk draagvlak creëren voor het terugdringen van de verharding in de open ruimte. In de expo Ruimte voor SLOOP verkennen ze zowel de fysieke als de mentale ruimte voor sloop.


22 mei - 19 juni (16 uur) Tentoonstelling kindvriendelijke stapelbouwomgevingen

Tentoonstelling kindvriendelijke stapelbouwomgevingen

Hoe geven kinderen en tieners betekenis aan woonomgevingen zoals grootschalige sociale hoogbouw, private flats of kleinschalige cohousing? Welke kansen zien ze en op welke ma­nier kan de leefbaarheid van stapelbouwomgevingen versterkt worden? Met deze tentoonstelling belichten onderzoekers van HOGENT (Sociaal Werk & Tuin- en Landschapsarchitectuur) een aantal bouwstenen van sociaal-ruimtelijke kwaliteit in stapelbouwomgevingen, afgetoetst aan het perspectief van kinderen en tieners.


27 mei tot 28 juni BLOK@BIB

BLOK@BIB

De examens staan weer voor de deur en dan maken we het stil voor BLOK@BIB. Van 27 mei tot 28 juni ben je elke dag welkom: MA - DO: 8 - 21.45 uur VRIJ: 8 - 16.45 uur PAS OP! We zijn gesloten op 30 en 31 mei en op 10 juni. Geen plaats meer in de BIB? Neem een een kijkje in de…
28 mei 2019 (Vanaf 17.15 uur) Reünie landbouw

Reünie landbouw

Alle laatstejaars en afgestudeerden van de richting landbouw van HOGENT zijn welkom op 28 mei voor een gezellige after work reünie op campus Melle.


21 juni (8.30 uur) TALK

TALK

Met het oog op inclusief onderwijs werd het TALK - programma ontwikkeld. Het is een programma gericht op het stimuleren en optimaliseren van de taalontwikkeling, schoolrijpheid en welbevinden van kleuters uit de derde kleuterklas. Om een betere instap in het lager onderwijs te realiseren versterkt TALK de taal en (voorbereidende) schoolse vaardigheden. Die hebben op hun beurt dan weer een impact op de sociaal-emotionele vaardigheden.


29 juni (9.30 - 12.30 uur) Infomoment vervolgopleidingen

Infomoment vervolgopleidingen

Heb je al een diploma hoger onderwijs? Of werk je al een tijdje? Maar droom je nog van een (bijkomend) diploma of specialisatie? En wil je je een  langere periode voor een opleiding engageren of slechts één dag? Maakt niet uit, check ons uitgebreid aanbod vervolgopleidingen.


  29 juni (9.30 - 12.30 uur) Infomoment

  Infomoment

  Er is een infostand voor iedere opleiding en/of afstudeerrichting. Er zijn lesgevers aanwezig om jou uitleg te geven. Het infomoment van februari is een eerste verkenning. Op de infomomenten van juni en september kan je boeken en cursussen inkijken en kan je je ook al meteen inschrijven aan HOGENT. 


   16 - 20 september

   Onthaaldagen

   Onthaaldagen Tijdens de onthaalweek van 16 tot 20 september willen we voor alle studenten een vlotte start garanderen. Tijdens de onthaalweek krijg je een voorstelling van HOGENT, de campus en jouw opleiding, onze onderwijsorganisatie, instaptes…
   oktober Plechtige proclamaties

   Plechtige proclamaties

   Aandacht! Inschrijven is verplicht en uitsluitend mogelijk op uitnodiging met de inschrijvingslink die de afgestudeerde krijgt toegestuurd. Heb je vragen over je inschrijving? Mail dan naar de contactpersonen onderaan op deze pagina. RSVP op Facebook     Hieronder vind je …
   9 september en 11 september 2019 De nieuwe Vlaamse woninghuur

   De nieuwe Vlaamse woninghuur

   Bij de Zesde Staatshervorming werd een belangrijk deel van de huurwetgeving geregionaliseerd, waaronder de huur van woningen. Voor het Vlaams gewest werd eind 2018 een eigen en volledig nieuwe regeling inzake Woninghuur uitgevaardigd.

   Op deze studienamiddag worden het Vlaams Woninghuurdecreet (Decreet Vlaams Parlement van 9 november 2018) en al de uitvoeringsmaatregelen op een overzichtelijke, grondige en praktijkgerichte wijze besproken.