Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 20 01
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

AGENDA

Navorming Mantelzorgcoaches

Navorming Mantelzorgcoaches

Ben jij of is jouw organisatie betrokken bij de begeleiding en ondersteuning van mantelzorgers? Wil je weten hoe je nog beter kunt inspelen op hun noden en wensen? Tijdens de navorming Mantelzorgcoaches maak je kennis met verschillende denkkaders waaronder de oplossingsgerichte visie en het systeemgericht werken. Je leert zo de draagkracht en draaglast van mantelzorgers in te schatten en maakt kennis met methodieken voor het optimaliseren van deze balans. Vanuit deze verschillende invalshoeken scherp je je vaardigheden aan om mantelzorgers te coachen en binnen jouw organisatie een visie rond mantelzorg uit te bouwen.
 


24 mei 2018 (13.00 -17.45u) Succesvol communiceren met personen met een degeneratieve aandoening

Succesvol communiceren met personen met een degeneratieve aandoening

Neurodegeneratieve aandoeningen (NDA) zijn ongeneeslijk en progressief. Door onder andere de toenemende levensverwachting en de steeds groter wordende groep ouderen neemt de prevalentie toe. Het is belangrijk dat je als zorgverlener voldoende inzicht hebt in hoe je enerzijds de persoon met NDA beter kan begrijpen en anderzijds hoe je hen kan helpen hun noden en wensen beter verstaanbaar te maken. Deze praktijkgerichte studienamiddag richt zich op alle zorgverleners en mantelzorgers die vaak in contact komen met personen met NDA en op zoek zijn naar concrete handvaten om de communicatie met hen te verbeteren.


7 juni 2018 (8.30 - 17 uur) qPCR en primer design: tips en tricks

qPCR en primer design: tips en tricks 07.06.2018

Een goed primer design is essentieel om in het labo tot een kwaliteitsvolle analyse te komen.Krijg de kneepjes van voortreffelijk primerdesign onder de knie en maak voortaan resultaatsanalyses die nog beter scoren qua kwaliteit. Je ontdekt de criteria voor een geslaagd experiment door middel van gerichte computeroefeningen en verschillende bio-informaticatools. Schematisch leggen we je uit wat de nodige aandachtspunten zijn.


30 juni 2018 (9.30 - 12.30 uur) Infomoment

Infomoment

Tijdens de infomomenten, de opendeurdag of de openlesdagen kan je op onze thuisbasis terecht met al je vragen. 


1 september (9.30 - 12.30 uur) Infomoment vervolgopleidingen

Infomoment vervolgopleidingen

Heb je al een diploma hoger onderwijs? Of werk je al een tijdje? Maar droom je nog van een (bijkomend) diploma of specialisatie? En wil je je een langere periode voor een opleiding engageren of slechts één dag? Maakt niet uit, check ons uitgebreid aanbod vervolgopleidingen:


  1 september 2018 (9.30 - 12.30 uur) Infomoment

  Infomoment

  Tijdens de infomomenten, de opendeurdag of de openlesdagen kan je op onze thuisbasis terecht met al je vragen. 


  17 - 21 september Onthaaldagen

  Onthaaldagen

  Met de onthaalweek willen we voor alle studenten een vlotte start garanderen. De onthaalweek start de week voor de aanvang van het academiejaar en wordt afhankelijk van de opleiding anders ingevuld.Tijdens de onthaalweek krijg je een voorstelling van de HoGent, de faculteit, de campus en jouw opleiding, onze onderwijsorganisatie, instaptesten, de taalscreening, de bibliotheek, studietips voor het hoger onderwijs en zoveel meer. Hieronder vind je de roosters voor de onthaalweek en de startpakketten (beschermingsmiddelen, vereisten voor laptops, ...) per opleiding.


  20 april 2019 (10 - 17 uur) Opendeurdag

  Opendeurdag

  Op de jaarlijkse opendeurdag(en) in april, gooien we letterlijk de deuren open: er is een infostand per opleiding en afstudeerrichting waar lesgevers je uitleg geven en waar je boeken en cursussen kan inkijken. Studenten stellen hun projecten aan je voor en geven je een eerlijk, studentikoos antwoord op je vragen. Ze leiden je rond op de campus. Je kan vrij rondwandelen in de gebouwen en onze voornaamste auditoria, laboratoria en ateliers bekijken.