Facebook Pixel POCT: point of care testing - Hogeschool Gent
Foto POCT: point of care testing

POCT: Point of Care Testing.

P

POCT: Point of Care Testing.

Sommige medische testen dienen snel te gebeuren op de plaats waar de patiënt zich op dat moment bevindt. In dergelijke gevallen kan je je niet beroepen op een gespecialiseerd laboratorium, maar zal het al dan niet medisch geschoold personeel daarbuiten deze taak op zich nemen door gebruik te maken van point of care testing. Denk bijvoorbeeld maar aan de glucosetesten voor diabetici, cholesterolmetingen, sneltesten voor drugs, alcohol of bloedgassen.

Zo kan je eender waar of wanneer op een gebruiksvriendelijke, eenvoudige manier relevante en urgente patiënteninformatie verzamelen en kan waar nodig direct de juiste actie ondernomen worden. Soms kan de patiënt deze test zelfs autonoom doen.

POCT kent heel wat verschillende facetten en met deze workshop trekken we alle registers open om je te verduidelijken wat de hedendaagse point of care testing te bieden heeft. Je krijgt een overzicht van het ruime aanbod en leert deze correct toe te passen zodat de kwaliteit van de test gewaarborgd is en je over accurate info beschikt.

Lesvorm

Interactieve workshop.

Deze workshop duurt één dag. 

Doelgroep

Professionals die POCT willen implementeren of betrokken zijn bij POCT.

Maximale groepsgrootte

In onderling overleg

Contact

Liesbet Cosyn
Els Van Mechelen