Facebook Pixel Professionele communicatie in de zorg - Hogeschool Gent
Foto Professionele communicatie in de zorg

Professionele communicatie in de zorg.

P

Professionele communicatie in de zorg.

Binnen een organisatie is teamwork een essentiële factor om de bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

In deze opleiding komen aan bod:

  • De succesfactoren voor een goed functionerend team: Een goed team staat en valt met goede communicatie en een gezonde groepsdynamiek. Met een sterk teamgevoel boek je nu eenmaal sterkere resultaten in een aangename en enthousiaste werksfeer.
  • Constructief omgaan met conflicten: Zodra je met mensen werkt zullen er ook wel eens conflicten ontstaan. Dat hoort erbij. We leren je hoe je ze kan vermijden, hoe je constructief kan omgaan met zo’n situatie of hoe je ze oplost via bemiddeling.
  • Belangrijke vergaderregels en –technieken: Teamwerk en conflicten zijn twee factoren die regelmatig op de proef worden gesteld in vergaderingen. Leer efficiënt vergaderen, waarbij je iedereen op dezelfde golflengte krijgt. Zo kan je de gewenste informatie communiceren zoals je het voor ogen had, leer je constructief knopen doorhakken in groep en moet je niet halverwege de agendaplanning afhaken wegens tijdnood.

Onze experts hebben jarenlange ervaring in de zorg- en verpleegsector en in het werken in team. Ze leggen dus moeiteloos de link tussen deze interactievormen. Ze stemmen hun aanbod af op je specifieke noden en cases en komen bij jou ter plaatse.

Doelgroep

Zorgverleners uit verschillende disciplines en leidinggevenden uit de zorgsector

Maximale groepsgrootte

10

Contact

marc.dhaeze@hogent.be