Facebook Pixel Wiskunde voor kleuters via prentenboeken - Hogeschool Gent
Foto Wiskunde voor kleuters via prentenboeken

Wiskunde voor kleuters via prentenboeken

W

Wiskunde voor kleuters via prentenboeken

Wat kan je kleuters aanleren op vlak van getallen­leer? Hoe zit de ontwikkelings­lijn voor dit domein in elkaar? En hoe kunnen we wiskunde bij kleuters stimuleren via prentenboeken?

Weg met de wiskunde-angst! In deze praktische bijscholing leer je hoe je wiskunde bij kleuters kan stimuleren via spelletjes en prenten­boeken. We bieden veel praktijk­voorbeelden en ideeën waarmee je direct aan de slag kan in jouw klas. Het aangeboden materiaal sluit aan bij het ijsberg­rekenen en bij de andere andere leerplannen.

Nog nooit was wiskunde aan kleuters geven zo plezierig!

Lees meer over het onderzoek van je lesgever Hilde Rabaut (onderzoeker bij het HOGENT Research Centre for Learning in Diversity) rond de rol van prenten­boeken in het aanleren van wiskunde.

Doelgroep

Leerkrachten kleuteronderwijs, directie basisscholen

Duur

De bijscholing duurt ongeveer drie uur.

Kostprijs

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Locatie

Op jouw school of bij HOGENT

Contact

hilde.rabaut@hogent.be

"Ik wil kleuter­onderwijzers op het terrein aanleren om wiskundig te werken met de prenten­boeken. Ik wil laten zien hoeveel je ermee kan bereiken en hoe eenvoudig en plezant dit is."

Hilde Rabaut, lector en onderzoeker
Research Centre for Learning in Diversity

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Wiskunde in een prentenboek

Collega Hilde Rabaut stelt vast dat het met ons (kleuter)onderwijs niet zo goed gaat. Vooral wiskundige vaardigheden worden stiefmoederlijk behandeld. Recent rondde ze een onderzoek af rond de rol …

Research Centre for Learning in Diversity
Leren en diversiteit staat centraal in het onderzoeks­centrum. We voeren praktijk­gericht onderzoek naar zowel formeel als informeel leren, typisch en atypisch leren en leren doorheen …