Facebook Pixel Diagnostiek van stem- en spraakstoornissen - Hogeschool Gent
Foto Diagnostiek van stem- en spraakstoornissen

Diagnostiek van stem- en spraakstoornissen

D

Diagnostiek van stem- en spraakstoornissen

PRAAT is een accurate opensourcesoftware die een waardevolle aanvulling kan zijn voor je logopediepraktijk.

PRAAT is een accurate opensourcesoftware die een waardevolle aanvulling kan zijn voor je logopediepraktijk. Binnen deze workshop worden  de vele mogelijkheden van dit programma bekeken binnen zowel diagnostiek als evolutie van stem- en spraakstoornissen.  We denken hierbij o.m.  aan het bepalen akoestische stemparameters of het berekenen van articulatiesnelheid. Tijdens deze workshop besteden we verder ook aandacht aan de voorwaarden voor een goede opname zodat je dit zelf vlot kan doen.

We koppelen de theoretische ondersteuning aan de praktijk in de vorm van een hands-on sessie. Zo ga je naar huis met informatie die je onmiddellijk kan toepassen. Meer info over deze wereldwijd toegepaste software: www.praat.org.

Je krijgt les van experts met jarenlange ervaring in het doceren. Velen kunnen daarenboven ook buigen op ruime expertise in de beroepspraktijk als bv. logopedist. Ze beschikken dus ook ruimschoots over de betreffende kennis en didactische vaardigheden om je wegwijs te maken in deze materie.

Lesvorm

Praktijkgerichte workshop. Onze experts stemmen hun aanbod af op je specifieke noden en cases en komen bij jou ter plaatse.

Doelgroep

Logopedisten, stemtherapeuten

Maximale groepsgrootte

25

Contact

maarten.michiels@hogent.be