Facebook Pixel Bekijk onze expertise op het vlak van EHBO Life Support - Hogeschool Gent
Foto Bekijk onze expertise op het vlak van EHBO Life Support

Eerste hulp.

E

Eerste hulp.

EHBO / Basic Life Support / Advanced Life Support / Automatic External Defibrillator

Wat te doen als iemand plots in elkaar zakt en niet meer reageert? Of wat als iemand hevig bloedt, een brandwond oploopt of in ademnood geraakt? Een EHBO-cursus leert je de ernst van een situatie in te schatten en adequaat te handelen om erger te voorkomen. Je leert dus wat je moet doen, maar ook vooral de dingen die je juist niet mag doen in afwachting van professionele gespecialiseerde hulp. Een kleine ingreep kan een groot verschil maken en zelfs levensreddend zijn.

Tal van instellingen en organisaties hebben wettelijke verplichtingen omtrent EHBO. Zo is het verplicht dat er in verhouding tot het aantal medewerkers één of verschillende personen aanwezig zijn die ten minste het getuigschrift van hulpverlener bezitten.

We bieden EHBO en reanimatiecursussen op elk gevraagd niveau. Het aanbod varieert van basisopleidingen waar leken kennismaken met de kernprincipes van EHBO tot zeer verdiepende sessies gericht naar professionelen in de zorg. Ook voor de verplichte jaarlijkse opfrissingscursus kan je bij ons terecht. Je kan kiezen tussen:

  • EHBO
  • Basic Life Support (BLS)
  • Advanced Life Support (ALS)
  • Automatic External Defibrillator (AED)
  • Bedrijfshulpverlener

Je instructeurs zijn experts met jarenlange beroepservaring in zowel de verpleegpraktijk als het lesgeven. Ze beschikken ruimschoots over didactische vaardigheden en middelen om je wegwijs te maken in eerstehulpverlening.

Al onze aangeboden trainingen voldoen aan de recentste ERC-richtlijnen (European Resuscitation Council) en je ontvangt een officieel attest.

Lesvorm

Onze experts stemmen hun aanbod af op je specifieke noden en cases en komen bij jou ter plaatse.

Doelgroep

Verpleegkundigen, zorgkundigen, leken in EHBO, jeugdverenigingen, scholen, sportclubs, organisatoren van festiviteiten … Bedrijven, organisaties en instellingen die wettelijk verplicht zijn eerstehulpverleners aan te duiden.

Maximale groepsgrootte

15

Contact

martine.baert@hogent.be