Facebook Pixel Wegwijs in de graduaten - Hogeschool Gent
Foto Wegwijs in de graduaten

Wegwijs in de graduaten.

W

Wegwijs in de graduaten.

Een graduaatsopleiding vormt de brug tussen het secundair onderwijs en een bacheloropleiding. Hierdoor wordt het hoger onderwijs toegankelijk voor een nieuwe doelgroep studenten. Leren door te doen is de basis van elk graduaat. 

Een graduaat is een opleiding voor echte doeners. Studenten leren al doende en bouwen kennis op vanuit de praktijk. Het is een korte (twee jaar in voltijds dagonderwijs), gebalde opleiding, toegepast en concreet, met als doel: directe inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Werkplekleren en stage maken een groot deel uit van de opleiding. De theoretische kennis wordt bijgebracht vanuit concrete praktijkervaringen en studenten worden daarbij intensief begeleid. 

De meeste graduaten leiden op tot knelpuntberoepen, dus werk verzekerd. En wie na het behalen van het graduaatsdiploma het studeren te pakken heeft, kan via een verkort traject doorgroeien naar een bachelor. De graduaten richten zich vooral tot leerlingen uit het tso en bso. Zo kunnen ook jouw leerlingen makkelijk de overstap maken naar het hoger onderwijs, waar ze hun praktijkkennis nog verder kunnen aanvullen. 

S

Sessies
op maat

Heb je interesse om op maat van je lerarenkorps of jouw leerlingen een infosessie te organiseren? Geen probleem. Fysiek, digitaal? Samen zoeken we de gepaste formule.

vraag je sessie op maat aan →

Wist je dat de graduaten hetzelfde zijn als de opleidingen die je tot voor kort kon volgen in de avondschool? Het zijn dezelfde opleidingen, maar in een nieuw jasje en nu als onderdeel van de hogeschool.

Flexibele trajecten

De flexibele trajecten van de graduaten zorgen ervoor dat je de opleidingen vaak ook 's avonds of in het weekend kan volgen. Hierdoor zijn ze makkelijk te combineren met een job.