Facebook Pixel Wegwijs in de graduaten - Hogeschool Gent
Foto Wegwijs in de graduaten

Wegwijs in de graduaten.

W

Wegwijs in de graduaten.

Een graduaatsopleiding vormt de brug tussen het secundair onderwijs en een bacheloropleiding. Hierdoor wordt het hoger onderwijs toegankelijk voor een nieuwe doelgroep studenten. Leren door te doen is de basis van elk graduaat. 

Een graduaat is een opleiding voor echte doeners. Studenten leren al doende en bouwen kennis op vanuit de praktijk. Het is een korte (twee jaar in voltijds dagonderwijs), gebalde opleiding, toegepast en concreet, met als doel: directe inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Werkplekleren en stage maken een groot deel uit van de opleiding. De theoretische kennis wordt bijgebracht vanuit concrete praktijkervaringen en studenten worden daarbij intensief begeleid. 

De meeste graduaten leiden op tot knelpuntberoepen, dus werk verzekerd. En wie na het behalen van het graduaatsdiploma het studeren te pakken heeft, kan via een verkort traject doorgroeien naar een bachelor. De graduaten richten zich vooral tot leerlingen uit het tso en bso. Zo kunnen ook jouw leerlingen makkelijk de overstap maken naar het hoger onderwijs, waar ze hun praktijkkennis nog verder kunnen aanvullen. 

I

Volg een
infosessie

Wil je meer weten over de graduaten, de studieaanpak en de toekomst­perspectieven die ze bieden voor je leerlingen?

Schrijf je in voor een digitale infosessie op 19/10 of 20/10 →

S

Sessies
op maat

Heb je interesse om op maat van je lerarenkorps of jouw leerlingen een infosessie te organiseren? Geen probleem. Fysiek, digitaal? Samen zoeken we de gepaste formule.

vraag je sessie op maat aan →

Wist je dat de graduaten hetzelfde zijn als de opleidingen die je tot voor kort kon volgen in de avondschool? Het zijn dezelfde opleidingen, maar in een nieuw jasje en nu als onderdeel van de hogeschool.

Flexibele trajecten

De flexibele trajecten van de graduaten zorgen ervoor dat je de opleidingen vaak ook 's avonds of in het weekend kan volgen. Hierdoor zijn ze makkelijk te combineren met een job.

Filter op locatie

Filter op lesvorm

accounting administration

 dagonderwijs (Lokeren, Gent, Aalst), avond-/weekendonderwijs (Aalst, Gent)

De opleiding accounting administration is een veelzijdige opleiding waarin je kennismaakt met alle facetten van boekhoudkundig en financieel werk.

meer lezen →

biotechnologie

 avond-/weekendonderwijs (Gent)

De opleiding biotechnologie is een veelzijdige opleiding waarin je wordt opgeleid om in laboratoria in uiteenlopende sectoren aan de slag te gaan.

meer lezen →

bouwkundig tekenen

 dagonderwijs (Gent)

De opleiding bouwkundig tekenen is een veelzijdige opleiding waarin je kennismaakt met alle facetten van de organisatie van het bouwkundig tekenen.

meer lezen →

elektromechanische systemen

 dagonderwijs, avond-/weekendonderwijs (Gent)

De opleiding elektromechanische systemen is een veelzijdige opleiding in het hoger onderwijs waarin je kennismaakt met alle facetten van meet-, regel- en onderhouds­technieken.

meer lezen →

HVAC-systemen

 dagonderwijs (Gent)

Heb je interesse in installatie, onderhoud en herstel van ventilatie-, koel- en verwarmingssystemen? In deze praktijkgerichte opleiding word je helemaal klaargestoomd als HVAC-technicus. 

meer lezen →

juridisch-administratieve ondersteuning

 avond-/weekendonderwijs (Gent)

Je leert niet alleen op school maar ook op de werkvloer bij bijvoorbeeld advocaten, gerechtsdeurwaarders, notarissen en griffies. De theorie die je aangeleerd krijgt, kan je meteen toepassen op de werkplek. 

meer lezen →

marketing- en communicatiesupport

 dagonderwijs (Gent)

In de opleiding marketing- en communicatiesupport maak je kennis met alle facetten van communicatie en marketing in een onderneming.  

meer lezen →

productiebeheer

 dagonderwijs (Gent)

In het graduaat productiebeheer word je opgeleid om als productieverantwoordelijke voor een productieafdeling of -eenheid aan de slag te gaan.  
Je beheert, bewaakt en optimaliseert het productieproces.

meer lezen →

programmeren

 dagonderwijs (Gent, Aalst), avond-/weekendonderwijs (Aalst, Gent, online)

De opleiding programmeren is een veelzijdige opleiding in het hoger onderwijs, waarin je wordt opgeleid om zelf apps en digitale toepassingen te programmeren.

meer lezen →

systeem- en netwerkbeheer

 dagonderwijs (Gent, Aalst), avond-/weekendonderwijs (Aalst, Gent, online)

De opleiding systeem- en netwerkbeheer is een veelzijdige opleiding in het hoger onderwijs waarin je kennismaakt met alle facetten van het netwerkbeheer.

meer lezen →

werforganisatie

 dagonderwijs + avond-/weekendonderwijs (Gent)

De graduaatsopleiding in werforganisatie is een veelzijdige opleiding waarin je kennismaakt met alle facetten van de organisatie van een werf voor bouwprojecten.

meer lezen →

winkelmanagement

 dagonderwijs (Gent)

In deze opleiding maak je kennis met alle facetten van winkel­beheer, zoals verkoop­technieken, communicatie met klanten en personeel, voorraad­beheer, personeels­zaken, commercieel beheer, leidinggeven en HR.

meer lezen →

Studiebrochures van HOGENT voor jezelf of voor je leerlingen? Vraag ze hier aan.