Facebook Pixel Textile for life - Workshop voor leerlingen uit het secundair - Hogeschool Gent
Foto Textile for life - Workshop voor leerlingen uit het secundair

Textile for Life.

T

Textile for Life.

Tijdens de workshop maken de leerlingen kennis met het productieproces van hennep en gerecycleerde vezels of garen als alternatief voor katoen.

De laatste jaren is de druk op de katoensector enorm toegenomen. Dit is deels te wijten aan de grotere vraag naar meer katoen en de maximum teeltoppervlakte die wordt bereikt. Ondanks dat katoen een natuurlijke vezel is, is hij de meest vervuilende. Daarom gaat men op zoek naar alternatieven, naar meer verantwoorde vezels die kunnen ingezet worden voor de textielsector.

De leerlingen krijgen tijdens deze workshop de nodige achtergrondinformatie over hennep en gerecycleerde garens. Vervolgens verwerken ze de vezels of garen in een fantasiegaren of geweven garen, aangeverfd met natuurlijke kleurstoffen of digitaal bedrukt. Ten slotte voeren ze fysische en chemische proeven uit om hun resultaten te beoordelen.

Datum

mogelijk in de maanden januari en juni

Doelgroep

laatstejaars of zevende jaar  secundair onderwijs

Maximaal aantal leerlingen

16


Duur

max. 3 uur
(mogelijk in combinatie met een bezoek aan de Proefhoeve Bottelare waar industriĆ«le hennep wordt geteeld, niet mogelijk in combinatie met de workshop vezelidentificatie)


Locatie

FTI Lab
Buchtenstraat 11
9051 Gent


Kostprijs

gratis