Facebook Pixel Inspirerende hogeronderwijsverhalen - Hogeschool Gent
Foto Inspirerende hogeronderwijsverhalen

Podcast Inspirerende hogeronderwijsverhalen.

P

Podcast Inspirerende hogeronderwijsverhalen.

In deze podcastreeks hoor je inspirerende onderwijsverhalen van lesgevers, onderwijswetenschappers, studenten en andere betrokkenen over thema’s rond onderwijsinnovatie en lesgeven in het hoger onderwijs. 

Aflevering 1.

28 november 2023

Meertaligheid

Uit getuigenissen van studenten blijkt dat veel lesgevers in het hoger onderwijs er nog steeds van overtuigd zijn dat de thuistaal van studenten een negatieve impact kan hebben op het studiesucces. EhB en HOGENT laten hier een heel andere stem horen. Een derde van de studentenpopulatie aan EhB is meertalig, ook aan HOGENT zijn er heel wat meertalige studenten en dat aantal zal in de toekomst alleen maar toenemen. Hogescholen willen daarom meer inzetten op de kracht van meertaligheid. In deze aflevering kom je te weten hoe we de veelheid aan talen functioneel in onze onderwijspraktijk kunnen inzetten en wat de positieve gevolgen zijn van deze aanpak. 

Makers: EhB: Liesbeth Mets, Josse Sennesael, Jonas Vermeulen, Pieter Vromant, Isaak Vanhoutte - HOGENT: Sara Van Damme en Liesbet Gevaert.

Deze podcastreeks werd gerealiseerd met steun van het Alliantiefonds EhB-HOGENT. Voor het maken van de podcast werd een beroep gedaan op de expertise van de multimediacel van HOGENT, het Medialab EhB en de academische bachelor/master audiovisuele kunsten, afstudeerrichting Radio (RITCS) om een origineel programma met kwaliteitsvolle audio af te leveren.